Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Keuken verlichting: functioneel en sfeervol

Keuken verlichting is niet alleen praktisch bij het bereiden van je maaltijd; het brengt ook sfeer en gezelligheid in je keuken. Er zijn allerlei soorten keuken lampen: van warm halogeenlicht tot speelse en gekleurde ledverlichting in de keuken. Je kunt kiezen uit verschillende lichtbronnen en armaturen die passen bij de uitstraling en indeling van je interieur. Ontdek de soorten verlichtingen en voordelen bij Brugman!

Soorten verlichting 

Er zijn diverse soorten verlichtingen voor in de keuken. De meest gangbare keuken lampen lichten we hier voor je uit:

Spotjes in de keuken
Het is zeer belangrijk dat je goede keuken verlichting hebt boven elk deel van je aanrechtblad. Plaats daarom in ieder geval voldoende werkbladverlichting in de keuken boven het aanrecht en de spoelbak. Wanneer je bovenkastjes hebt kun je de spotjes eenvoudig verwerken aan de onderkant van de kasten. De onderbouw verlichting in de keuken kun je ook creëren met een plank boven het werkblad. Heb je geen bovenkasten? Of bevat jouw keuken een kookeiland? Denk dan eens aan handige inbouwspots in de keuken, weggewerkt in het plafond. Hou er rekening mee dat de afzuigkap standaard voorzien is van verlichting, dus er boven het fornuis al voldoende verlichting is.

Hanglamp in de keuken
Ben je op zoek naar verlichting die de gehele keuken verlicht? Dan is een hanglamp een geschikte optie. Je kunt hierbij kiezen voor een subtiele of juist opvallend hanglamp. Wanneer je beschikt over een grote keuken is een echte eyecatcher in het midden van de keuken het overwegen waard. Eventueel is een wandlamp in de keuken een stijlvolle vervanging van de hanglamp.

Verlichting in de keukenkastjes
Het is handig om goede verlichting te hebben in de kastjes. Hierdoor kun je de producten eenvoudiger vinden. Hier kun je gebruik maken spotjes, maar ook van ledstrips. Met ledstrips creëer je speelse lichteffecten in elke gewenste kleur. Een ledstrip in een keukenkast of bij de keukenplint geeft jouw keuken verlichting een extra dimensie.

Plafondlamp in de keuken
Een plafondlamp is een lamp die vaak aan een korte voet bevestigt zit aan het plafond. Deze lamp is duidelijker zichtbaar dan spotjes, maar valt minder op dan een hanglamp. Plafondlampen zijn verkrijgbaar in talloze vormen, maten en kleuren. Hierdoor laat je het perfect aansluiten bij jouw keukenstijl.

Meer sfeer in de keuken door verlichting

Keuken verlichting is erg belangrijk om de juiste sfeer te creëren in je keuken. Ieder soort verlichting zorgt dan ook voor een andere sfeer in de ruimte. Met een hanglamp creëer je namelijk een totaal andere sfeer dan met dimverlichting of speciale sfeerverlichting in de keuken. Dimbare verlichting kun je volledig naar je wens afstellen, waardoor je ieder moment een andere sfeer kunt creëren. Zorg ervoor dat je de verlichting in de keuken niet direct kunt zien wanneer je meer sfeer wilt creëren in de keuken. Indirecte verlichting zorgt namelijk voor meer sfeer dan directe verlichting. Dit kun je ook realiseren door bijvoorbeeld een spotje richting de wand of een mooi accessoire te richten.

Tips voor het natuurlijk verlichten van de keuken

Iedere keuken heeft ander soort verlichting nodig. Dit hangt onder andere af van de kleuren in de keuken. Waar je bij een donkere keuken meerdere lampen en spotjes nodig hebt, kun je bij een lichte keuken soms al genoeg hebben aan één lamp. Ook de aanwezigheid van indirecte daglicht heeft invloed op de hoeveelheid verlichting die jij nodig hebt. Aangezien indirecte verlichting in de keuken voor de meeste sfeer zorgt, mag het daglicht ook zeker niet vergeten worden! Ramen in je keuken zorgen voor natuurlijke keuken verlichting. Houd daarom bij de keuze van je keuken lampen en het aantal lichtpunten rekening met de inval van het daglicht. Wanneer je kiest voor een lichte keuken heb je automatisch ook minder verlichting nodig in de ruimte. Ook het gebruik van glas en hoogglans producten maakt de keuken lichter.

Kom langs en ontdek de keuken verlichtingen van Brugman

Wil je meer inspiratie voor keukenverlichting opdoen? Of ben je benieuwd wat voor soort verlichting jij het beste kunt gebruiken in de keuken? Kom voor een goed advies langs in een van onze vestigingen. Onze keukenadviseurs geven je gratis en vrijblijvend een persoonlijk advies. Ook ontdek je de soorten verlichtingen met eigen ogen in de showroomkeukens. Heb je meerdere vragen en wil je er zeker van zijn dat een adviseur genoeg tijd voor jou kan nemen voor een uitgebreid verlichtingsplan in de keuken? Maak dan een afspraak voor je bij ons langs komt.

Magazine aanvragen
Afspraak maken