Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Verlichting in de keuken bij een afzuiging in het werkblad

Verlichting in de keuken is erg belangrijk. Bij een downdraft afzuiging, zit de afzuiging verwerkt in de kookplaat en heb je dus geen kap boven het fornuis. Dus hoe breng je voldoende licht naar de keuken met een downdraft afzuiging? Daar hebben we bij Brugman slimme oplossingen voor. Ontdek de mogelijkheden hier! Ook zonder downdraftafzuiging zijn er super veel mogelijkheden om jouw keuken perfect te verlichten, of dit nu voor het snij- en kookwerk is, of als sfeerverlichting. We vertellen je er hier graag meer over.

Verlichting is essentieel

In de keuken zijn diverse soorten verlichting mogelijk. Daglicht is natuurlijk het allerbeste licht. Maar omdat je hier ‘s avonds geen gebruik van kan maken, is goede verlichting uiterst belangrijk. Ga jij voor spotjes in het plafond of in de keukenkastjes? Of is een mooie hanglamp of sfeerverlichting meer iets voor jou? Wij lichten de voor en nadelen voor je uit.

Spotjes boven het fornuis

Voldoende licht boven het fornuis zorgt voor extra gemak tijdens het bereiden van heerlijke gerechten. Spotjes zijn hiervoor een perfecte uitkomst. Plaats de spotjes in het plafond en schijn ze recht op het fornuis. Heb je bovenkastjes of de mogelijkheid tot het plaatsen van een muurplank? Plaats de spotjes hier dan onder. Hierdoor hoeft het licht minder afstand af te leggen en heb je nog meer licht bij het koken. Spotjes zijn een perfecte oplossing aangezien je deze vaak op een specifiek item kunt richten en zo de juiste plek direct wordt belicht.

Extra sfeer in de keuken

Praktische verlichting is uiteraard essentieel, maar houd ook altijd bij de keuze in verlichting rekening met de sfeer. Kies je voor spotjes boven het gasfornuis? Ga dan voor dimbare spotjes. Hierdoor kun je tijdens het koken het licht fel aanzetten voor voldoende zicht, en tijdens andere momenten het licht dimmen voor extra sfeer.

Plafondlamp in de keuken

Ook een plafondlamp is een perfecte keuze bij een downdraft afzuigsysteem. Een plafondlamp is een lamp die vaak aan een korte voet bevestigt zit aan het plafond. Deze lamp is duidelijker zichtbaar dan spotjes, maar valt minder op dan een hanglamp. Plafondlampen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, vormen en maten. Hierdoor kies je een model dat perfect aansluit bij jouw interieurstijl.

Een hanglamp boven het kookeiland

Heb je een downdraft afzuiging in jouw kookeiland? Overweeg dan een mooie hanglamp boven het kookeiland, net als bij de Ancora keuken. Dit is niet alleen praktisch, maar brengt ook een prachtige sfeer naar de keuken! De downdraft afzuigingen worden aangeboden door diverse merken, waar Bora een prachtig voorbeeld van is!

Verlichting boven de Bora kookplaat

Bij een Bora downdraft afzuiging worden kookdampen langs onderen afgezogen. De afzuiging zit namelijk in de Bora kookplaat verwerkt. Hierdoor heb je geen grote afzuigkap meer nodig! De Bora GP4 is het nieuwste model en heeft als groot voordeel dat deze erg compact is, waardoor er veel opbergruimte overblijft in de keukenkasten. Hierdoor is deze ook uitermate geschikt voor kleinere keukens. Zoals je zojuist hierboven hebt kunnen lezen, zijn er talloze mogelijkheden voor een goede verlichting bij het Bora downdraft systeem!

Kom langs en ontdek de keuken verlichtingen van Brugman

Wil je meer inspiratie voor keukenverlichting opdoen? Of ben je benieuwd wat voor verlichting het beste past in jouw keuken? Vraag dan een Brugman keukenexpert om hulp. Kom langs in een van onze vestigingen voor een professioneel en persoonlijk advies. Wil je zeker zijn van een uitgebreid, persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Ook kun je hier alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken.

Magazine aanvragen
Afspraak maken