Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De populairste keukenstijlen mét moodboards

In de winkels van Brugman worden geregeld moodboards gemaakt door onze keukenadviseurs. Zo krijgen klanten een beter beeld van hoe hun keuken eruit komt te zien. In deze blog beschrijft keukenadviseur Esra van Brugman Hilversum de populairste keukenstijlen aan de hand van de meest prachtige moodboards. Lees snel verder en laat je inspireren.

Het klassiek moderne moodboard

Veel klanten willen een combinatie van klassieke en eigentijdse elementen in de keuken. Als ik een moodboard maak laat ik mij inspireren door het Mauritshuis. Dit is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Als je deze moodboards bekijkt, zie je dat klassiek en modern feilloos met elkaar wordt gecombineerd. Hierbij combineren we klassieke elementen, zoals marmeren details, met levendige kleuren om het spannend te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan donkerrood of het royale blauw voor een statelijke uitstraling.

In het Mauritshuis vind je honderden Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Deze stijl is absoluut klassiek te noemen dus, maar door het gebruik van fijne (met name warme) kleuren valt het goed te combineren met moderne tinten. Deze stijl wordt gekenmerkt elegantie, luxe en is vaak statig en chic. Het is een combinatie van klassieke vormen en antieke elementen zoals grepen met moderne items, materialen en details.

Hotel chique met natuurlijke materialen

Hotel chique is een stijl waar we al lang niet meer omheen kunnen. Ik zie dit ook steeds vaker terug in de wensen van mijn klanten. Er wordt steeds meer naar gevraagd. Hotel chique is een steeds prominentere stijl aan het worden en zal ook niet meer verdwijnen. Typerend voor deze stijl zijn de donkere kleuren die een luxe uitstraling aan de ruimte geven in combinatie met opvallende, chique details.

Wat je bij ons in de vestiging merkt is dat er bij zowel keukens als badkamers toch vaak een natuurlijk element aan toegevoegd wordt. Dit zorgt voor een warm gevoel en maakt de sfeer net iets aangenamer; iets meer thuis. Of dit nu mooie houten fronten zijn of een marmeren blad met een natuurlijk patroon. Het kan allemaal gecombineerd worden tot een prachtig resultaat. Soms volstaat zelfs de kleur donkergroen om het plaatje helemaal compleet te maken. Zo haal je het rustgevende en unieke gevoel van een luxe hotel in huis. 

Zelf een moodboard maken? Ga alvast aan de slag.

Met een moodboard zet je al jouw ideeën op een rijtje. Dit is heel handig bij het ontwerpen van jouw eigen keuken, want je hebt iets om aan vast te houden en op terug te vallen. Een moodboard is namelijk een bron aan inspiratie. Daarnaast biedt een moodboard ook inzicht in welke keukenstijlen het beste bij jou passen en welke accessoires jouw keuken compleet maken. Een moodboard is de basis en de rest bepaal jij. Maak een afspraak of kom langs in een van onze winkels. Onze keukenadviseurs gaan graag aan de slag met jouw moodboard en het ontwerpen van de perfecte keuken voor jouw woning.

Magazine aanvragen
Afspraak maken