Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Een blauwe keuken, stoer en makkelijk te combineren

Een blauwe keuken is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Zonde, want een blauwe keuken heeft veel voordelen! De blauwe kleur is namelijk rustgevend en tijdloos. Deze verkoelende kleur brengt rust naar de ruimte en haalt je uit de sleur van alledag. Blauw wordt ook wel ‘de kleur van de onbegrensdheid’ genoemd. De kleur blauw is er in zoveel tinten dat je er alle kanten mee op kan. Kies jij ook voor kleur in de keuken? Overweeg dan de blauwe keuken. Ontdek hier de mogelijkheden en laat je inspireren.

Verschillende tinten blauw

De blauwe keuken is verkrijgbaar in talloze tinten. Zo kun je kiezen voor een lichtblauwe kleur zoals pastel blauw, of juist een donkerblauwe tint zoals marine blauw. Tegenwoordig is groenblauwe keuken razend populair, dankzij de stoere en natuurlijke uitstraling. Ook de oud blauwe keuken zien we steeds vaker terugkomen. Wil je een subtiele blauwtint toevoegen aan de keuken? Overweeg dan een grijsblauwe keuken. Deze kleur behoort ook tot de mogelijkheden bij Brugman. Neem bijvoorbeeld Keuken YGL carrer. Deze keuken is voorzien van een modern design en is uitgevoerd in de kleur grijs, met een blauwe tint.

Blauwe keuken combinaties

De kleur blauw is goed te combineren met wit, marmer, hout en staal. Een blauw met witte keuken creëer je door bijvoorbeeld de blauwe keuken te plaatsen tegen een witte wand. Ook staat een wit blad mooi in een blauwe keuken. Een blauwe keuken met wit marmer blad is ook een prachtige aanrader. Doordat de kleur blauw een frisse en koele uitstraling heeft, kan dit erg gemakkelijk gecombineerd worden met hout. Hout heeft namelijk een warme uitstraling, wat zorgt voor een mooi contrast in sfeer. Ook wordt blauw gemakkelijk gecombineerd met staal en koperachtige tonen. Hiermee wordt de warmte uit de kleur naar boven gehaald.

Blauwe keuken in verschillende stijlen

Blauw komt bij diverse interieurstijlen goed tot zijn recht. De uitstraling van de keuken hangt af van de tint blauw en van de afwerking. Een lichtblauwe keuken, zoals de pastelblauwe keuken, past bijvoorbeeld perfect bij een landelijke keuken. Deze keuken wordt vaak gecombineerd met natuurlijke en warme materialen en tinten zoals hout. Een grijsblauwe of donkerblauwe keuken komt daarentegen perfect tot zijn recht in een moderne keuken. Deze tinten hebben namelijk een harde en scherpe uitstraling. Kortom, met de kleur blauw in de keuken kun je alle kanten op!

Blauwe elementen in de keuken

Vind je een volledige blauwe keuken iets te veel van het goede? Natuurlijk kun je ook kiezen voor enkele elementen in blauw. Kies bijvoorbeeld voor enkel een aantal blauwe keukenkastjes als eyecatcher in de ruimte of ga voor een mooie, blauwe achterwand. Keuken XGL Ariz is hier een prachtig voorbeeld van. Deze keuken is gestuct en daarna geverfd in de kleur blauw.

Uiteraard kun je ook kiezen voor mooie, blauwe tegels op de achterkant. Overweeg bijvoorbeeld metrotegels of vierkante tegels in de kleur blauw. Wil je nog subtieler de kleur blauw toevoegen aan de ruimte? Dat kan ook met blauwe grepen op de keukenkastjes of blauwe accessoires. Hier hoef je geen hele nieuwe keuken voor aan te schaffen.

Meer inspiratie opdoen?

Is een blauwe keuken iets voor jou? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de badkameradviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe, blauwe badkamer. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop.

Magazine aanvragen
Afspraak maken