Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Natuurlijke materialen in de keuken

Wanneer je jouw droomkeuken gaat realiseren, moet je verschillende keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan de praktische indeling en het design van jouw keuken. Wat ook een grote rol speelt bij het bepalen van de uitstraling van jouw keuken, is het materiaalgebruik. Vooral met natuurlijke materialen zorg je voor veel sfeer en maak je jouw interieur helemaal af. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en unieke eigenschappen. Ben jij benieuwd welk natuurlijk materiaal perfect is voor jouw keuken? Lees dan snel verder.

Natuurlijk materiaal voor elke keukenstijl

Er zijn ontzettend veel natuurlijke materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan hout, graniet, composiet, fenix, kalksteen, leisteen, marmer, beton of keramiek. Elk natuurlijk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling. Daardoor vind jij altijd een geschikt natuurlijk materiaal dat perfect bij jouw keukenstijl past. Zo is hout bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor de landelijke keukenstijl. Houten materialen zorgen voor die karakteristieke, warme sfeer die zo kenmerkend is voor deze stijl.

Houd jij van de industriële keukenstijl? Overweeg dan betonnen of stenen materialen. Deze benadrukken de fabrieksbeleving die overheerst in de industriële keuken. Ben jij juist geïnteresseerd in de moderne keukenstijl? Dan gaat jouw keuze waarschijnlijk uit naar strakke, naar wens glanzende materialen. Denk hierbij aan graniet, composiet of marmer. Zoals je ziet, zijn er mogelijkheden genoeg. We raden je daarom aan om eerst te bekijken voor welke keukenstijl jij wilt gaan en vervolgens voor bijpassend natuurlijk materiaal te kiezen.

Natuurlijke materialen verwerken in de keuken

Weet jij voor welke keukenstijl je wilt gaan? Dan moet je gaan kijken op welke manier je de natuurlijke materialen in jouw keuken wil integreren. Gelukkig kun je natuurlijke materialen laten terugkomen in diverse elementen van jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan de kastdeuren, het werkblad, de muur, de achterwand of de vloer. Wanneer je dit net een stapje te veel vindt, kan je er ook voor kiezen om natuurlijke materialen door middel van accessoires in jouw keuken terug te laten komen.

Niet ieder natuurlijk materiaal is geschikt voor elke toepassing. Zo zijn composiet en fenix bijvoorbeeld geschikt voor je werkblad, maar niet per se voor de vloer. Voor de vloer kan je beter een materiaal als hout, kalk- of leisteen, marmer of graniet gebruiken. Met een natuurlijk materiaal kies je in ieder geval voor duurzaam materiaal waar je jarenlang van geniet. 

Diverse materialen combineren

Houd jij van natuurlijke materialen en vind je het lastig om te kiezen voor welke je moet gaan? Dat is geen probleem, want veel natuurlijke materialen zijn perfect met andere te combineren. Zo is hout hier bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor. Combineer het warme karakter van hout met de uitstraling van metaal voor een mooi contrast. Daarnaast steekt hout ook mooi af bij bijvoorbeeld natuursteen.

Ben jij wel fan van de uitstraling van natuurlijk materiaal, maar minder van het prijskaartje dat eraan hangt? Dan kan je eventueel ook voor materialen gaan die lijken op natuurlijke materialen. Denk aan PVC voor de vloer: dit ziet er ontzettend natuurgetrouw uit, het is beschikbaar in diverse uitvoeringen en je kan er veel verschillende stijlen mee creëren. Ook aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld een betonlook.

Bestel ons gratis magazine

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met natuurlijke materialen in de keuken en ben je op zoek naar wat inspiratie? Bestel dan ons gratis magazine, dat boordevol tips en ideeën staat.

Magazine aanvragen
Afspraak maken