Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Vrijstaand bad

Het ultieme gevoel van luxe: een vrijstaand bad! Waan jezelf in een chique hotel, gewoon bij jou thuis, met een vrijstaand bad. Om deze badkamertrend kun je echt niet meer heen. Dat is niet gek: wie wil er nou niet volledig tot rust komen in een heerlijk bad met luxe gevoel? In deze blog nemen we je mee langs een reis van inspiratie voor vrijstaande baden. Van de luxe uitstraling, tot verschillende designs en stijlen, tot meer praktische elementen zoals de plaats in de badkamer. Wist je bijvoorbeeld dat een vrijstaand bad ook heel goed past in een kleinere badkamer? Je hoeft geen balzaal tot je beschikking te hebben om te genieten van een vrijstaand bad. Wil je hier meer over weten, lees dan snel verder!

Luxe uitstraling

We beginnen bij het begin. Een vrijstaand bad geeft een onwijs luxe uitstraling aan jouw badkamer. Het feit dat je er van alle kanten in kunt stappen en kunt omgeven met bijvoorbeeld een tafeltje voor je tijdschriften en kaarsen, maakt een vrijstaand bad tot een ware eyecatcher in de ruimte. Ben je dus op zoek naar een luxe uitstraling in jouw badkamer en heb je genoeg plek? Een vrijstaand bad mag dan niet ontbreken.

Statement piece

Een vrijstaand bad wordt ook wel een ‘’statement piece’’ genoemd, als je er voor kiest om dit ervan te maken. Met een statement piece maak je een statement, druk je als het ware een stempel op de sfeer. Dit doe je door een vrijstaand bad extra bijzonder te maken. Bijvoorbeeld door te spelen met niveau of plaatsing. Een vrijstaand bad in diagonale hoek geeft bijvoorbeeld een extra dimensie aan de ruimte. Ook een vrijstaand bad op een plateau, of met een vrijstaande en bijzondere kraan, zorgt ervoor dat er nog meer aandacht gaat naar het bad. Het helpt natuurlijk ook om jouw vrijstaande bad in het midden van de ruimte te plaatsen: zo kan niemand er omheen.

Vrijstaand bad in verschillende stijlen: modern tot klassiek

Bij een vrijstaand bad denk je misschien direct aan aan Victoriaans bad op pootjes, zoals we die kennen uit de 19e eeuw. Misschien denk je zelfs aan gouden pootjes en gouden kranen met weelderige details. Anno 2022 heb je (gelukkig) meer keuze. Tussen klassiek en modern zit een wereld van ontwerp waardoor er altijd een design is wat bij je past. Vrijstaande baden verschillen in vorm, grootte, kleur, afwerking (mat of glanzend): hierdoor is er vrijwel altijd een ontwerp wat jou aanspreekt. We raden je aan om dan ook de tijd te nemen om op onderzoek uit te gaan in de showroom of je online te laten inspireren: zo loop je jouw vrijstaande droom bad vanzelf tegen het lijf.

Plaats in de badkamer

Het is misschien een beetje smokkelen: maar een vrijstaand bad hoeft in de wereld van badkamers niet geheel vrijstaand te zijn. Een vrijstaand bad met één kant tegen de muur kan namelijk ook. Zo kunnen vrijstaande baden, met een beetje inspiratie, ook makkelijk in kleinere badkamers worden geplaatst. Mooi, toch? Met een vrijstaand bad tegen de muur kun je weliswaar geen rondjes lopen om het bad, maar je kunt zeker genieten van een luxueuze en bijzondere uitstraling waar je heerlijk kunt ontspannen.

De voor- en nadelen van een vrijstaand bad

Tot slot nemen we de voor- en nadelen van een vrijstaand bad even met je door. Allereerst een groot voordeel wat veel mensen niet kennen: een vrijstaand bad hoeft niet duurder te zijn dan een ingebouwd bad -  integendeel. Een vrijstaand bad is namelijk vaak makkelijker te plaatsen dan een inbouwbad. Daarom is het in veel gevallen ook een goedkopere oplossing. Een ander voordeel is dat je een vrijstaand bad makkelijk schoonmaakt. Omdat er geen muurtjes of vlakke oppervlakken zijn, maak je het bad makkelijk schoon. Even droogmaken, en klaar ben je. Een nadeel van een vrijstaand bad is dat vrijstaande baden hoger zijn dan inbouwbaden. Hierdoor is de instap wat lastiger, vooral voor ouderen en kinderen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je geïnspireerd en wil jij jouw badkamer verrijken met een vrijstaand bad? Vraag ons gratis magazine aan voor meer inspiratie of maak een vrijblijvende afspraak in de winkel! Onze keukenadviseurs staan voor je klaar en helpen je graag. Kijk je liever nog even online verder? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs of bekijk de collectie voor meer badkamerinspiratie.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken