Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De ideale badkamer vloer

Een badkamervloer kiezen kan erg lastig zijn. Want welke vloer past nu het beste bij jouw interieurstijl? Iedere badkamer vloertegelheeft zijn eigen voor- en nadelen. Niet alleen de kleur, maar ook het formaat bepaalt de uitstraling in de ruimte. Kies jij voor een donkere tegel voor een warme sfeer of juist voor een lichte tegel voor een frisse en open sfeer in de ruimte? Dankzij de talloze mogelijkheden is er altijd een perfecte optie voor jouw badkamervloer te vinden. Bekijk de mogelijkheden en ontdek wat het beste bij jouw interieurstijl past!

Waar let je op bij het kiezen van een badkamer vloer?

Een badkamervloer heeft een grote invloed op de sfeer en look in de ruimte. Daarom is het belangrijk dat je in de badkamer een vloer kiest die goed aansluit op jouw interieurstijl. Houd je van een industriële badkamerstijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een betonnen of betonlook vloer. Houd je van een speelse uitstraling? Overweeg dan visgraat tegels in de badkamer. Grote en rechte tegels passen daarentegen juist goed in een modern interieur. Naast de uitstraling is het ook belangrijk dat de badkamervloer praktisch is. Een tegel is namelijk eenvoudig schoon te houden ten opzichte van hout of laminaat. Wil je vloerverwarming in de badkamer? Ook daar dien je rekening mee te houden met de keuze van de badkamervloer.

Soorten vloeren

Op heb gebied van badkamervloeren heb je talloze mogelijkheden. Om de keuze een stuk eenvoudiger te maken, lichten we de voor- en nadelen van iedere soort vloer hier voor je uit.

Tegels: Tegels zijn over het algemeen erg onderhoudsarm. De tegels zijn eenvoudig schoon te houden met een simpele sopje of een tegelreiniger. Tegels gaan erg lang mee en slijten nauwelijks. Ook qua kleuren en formaten kun je alle kanten op. Wil je graag een houtlook of betonlook? Ook dat is mogelijk! Daarnaast zijn vrijwel alle tegels geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloer: Een PVC badkamervloer is een kunststof parketvloer. Deze vloer is erg duurzaam en kan in talloze kleuren en patronen worden uitgevoerd. PVC vloeren met houtlook, betonlook of tegellook behoren ook tot de mogelijkheden. Een PVC vloer in de badkamer is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast is deze vloersoort erg onderhoudsarm en eenvoudig schoon te houden.

Hout/laminaat: Aangezien hout niet goed bestand is tegen vocht en water, is een houten vloer in de badkamer geen aanrader. Wil je toch graag echt hout of laminaat in de badkamer? Zorg er dan voor dat de vloer goed behandeld is en waterdicht is gemaakt. Daarnaast vergt deze vloer veel onderhoud.

Gietvloer: Een gietvloer wordt gegoten als afwerklaag op een dragende vloer. Deze laag kan bestaan uit beton of kunststof. Een gietvloer in de badkamer is over het algemeen eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zijn er vele kleurmogelijkheden. Het gieten van een vloer in de badkamer is relatief goedkoop. Echter zijn niet alle gietvloeren geschikt voor de badkamer. 

Vloertegels op de wand

Aangezien je dagelijks over de vloertegels loopt, dienen deze tegels sterk en slijtvast te zijn. Daarnaast wil je niet dat de tegel beschadigd wanneer jij iets laat vallen. Een wandtegel heeft over het algemeen minder te verduren dan een vloertegel. Hierdoor is een wandtegel een stuk dunner dan een vloertegel. Een vloertegel kun je goed gebruiken als wandtegel. Andersom is echter een ander verhaal. Aangezien een wandtegel een dunne structuur heeft, is deze niet geschikt voor op de vloer.

Kleuren, materialen en vormen combineren

Wil je een unieke look in jouw badkamer? Combineer verschillende kleuren, vormen en materialen met elkaar en breng persoonlijkheid naar de badkamer. Combineer bijvoorbeeld diverse vormen tegels met elkaar. Rechte tegels kun je prachtig combineren met unieke mozaïek-, Portugese - of hexagontegels. Dit zijn echte sfeermakers in de badkamer!

Daarnaast zijn neutrale tegelkleuren goed te combineren met een ietwat opvallende tint. Ook kun je egale tegels prachtig combineren met houtlook en betonlook tegels voor een unieke sfeercombinatie. Wil je inspiratie opdoen voor het combineren van de kleuren, vormen en materialen? Bestel dan het gratis Brugman magazine en ontdek de talloze mogelijkheden.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe badkamervloer? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de badkameradviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe badkamervloer. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop.

Magazine aanvragen
Afspraak maken