Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Tamara: ‘Je staat er bij Brugman niet alleen voor’

Het teambelang motiveert Tamara van Woudenberg (45) nog elke dag om met veel plezier naar haar werk te gaan. Na zes jaar werken bij Brugman zijn er nog genoeg uitdagingen die ze graag wil aanpakken. Als vestigingsmanager van een team van acht collega’s is het haar gelukt om ondanks een moeilijk crisisjaar en een nieuw team, een fantastisch jaar te draaien. Vol trots praat ze over een haar bijzondere carrière. 

Tamara is inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de detailhandel en vastberaden het roer om te gooien als ze zes jaar geleden bij Brugman binnenstapt. Ze verlaat de modebranche voor een wereld vol keukens en badkamers: “Ik was toe aan iets nieuws, maar dit is wel totaal anders. Even heb ik getwijfeld of dit wel écht iets voor mij is, maar nu, in de functie van vestigingsmanager, weet ik zeker dat ik hier op mijn plek zit!”

Dankbaar beroep

Het grootste verschil met verkopen in de modebranche is volgens Tamara dat ze hier echt de tijd kan nemen voor een klant. Het uitzoeken van een complete keuken of badkamer vergt nu eenmaal meer tijd dan de zoektocht naar een nieuwe outfit. “Je helpt mensen met het inrichten van de belangrijkste ruimtes in hun huis. Met de opstelling, de kleuren, de apparatuur. Je overlegt alles met ze en dat biedt daardoor zoveel meer diepgang. Als je mensen in hun zoektocht mag begeleiden en je merkt dat ze echt iets hebben aan jouw advies, dan geeft dat een voldaan gevoel. Ik vind dit een heel dankbaar beroep!”

‘In mijn baan kan ik echt tijd nemen voor mensen’
 

Teambelang

Tamara blikt terug op een intensief, maar vooral ook positief jaar: “Ik ben nieuw gestart op mijn huidige vestiging met veel nieuwe teamleden. Je merkt dat iedereen tijd nodig heeft om te wennen aan elkaar en aan de werkzaamheden. In het eerste half jaar ben je alles opnieuw aan het ontdekken, maar je ontwikkelt je kwaliteiten en kennis in het bedrijf enorm. Bij Brugman kennen we geen ‘domme’ vragen. Het is niet erg om een keer iets verkeerd te doen, juist daar leer je van! Je merkt dat je er niet alleen voor staat. Juist door het teambelang voorop te zetten, groei je beter in je rol. We motiveren elkaar in groepsgesprekken en je kunt altijd bij iemand terecht als je het antwoord ergens op niet weet. Je staat er bij Brugman niet alleen voor. Je doet het echt samen en dat motiveert enorm.”

Uitdagingen

Hoe het is om zelf een keuken bij Brugman uit te kiezen heeft Tamara onlangs ervaren. “Gek genoeg woon ik al 25 jaar in mijn huis, pas nu zoek ik voor de eerste keer een keuken uit. Nu ervaar ik eindelijk hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten: van het inmeten van de keuken tot het contact met de klantenservice. Gelukkig was alles naar tevredenheid.” Helaas krijgt Tamara ook weleens te maken met minder tevreden klanten. “Als ik een boze klanten spreek, kan ik daar gerust een slapeloze nacht van hebben. Dat geeft het gevoel van verantwoordelijkheid wel weer. Tegelijk besef ik me dat je het nog zo goed kunt doen, maar overal waar mensen werken worden fouten gemaakt.” Vooralsnog ziet Tamara nog volop uitdagingen: “Het is mijn valkuil om te veel werk op mijn bordje te nemen, dus ik wil meer werk uit handen gaan geven en gaan focussen op coaching van collega’s.”

Magazine aanvragen
Afspraak maken