Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Sfeervol én praktisch: de achterwand

Met de keukenachterwand zet je de toon van jouw gewenste uitstraling in de keuken. Het stuk wand tussen het keukenblad en de keukenkasten valt onder de achterwand, dat ook wel bekend staat als de spatwand. De achterwand in de keuken is niet alleen een sfeerbepaler, maar heeft ook een praktisch doeleinde. Het is raadzaam jouw achterwand te beschermen zodat vuil en spetters niet op de muur blijven zitten. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw keukenachterwand? Lees dan snel verder!

Verschillende stijlen en keuzes in achterwanden

Het kiezen van een achterwand kan best lastig zijn. Gelukkig zijn er diverse stijlen en keuzes mogelijk. Brugman zet ze voor je op een rijtje.

Stucen of verven

Je kunt de achterwand stucen of verven naar jouw wens. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur als de keukenkastjes voor een mooi geheel of ga juist voor een bijzonder contrast door een andere kleur te kiezen. Het stucen of verven van de keukenachterwand is een goedkope optie, maar het beschermt de wand minder goed tegen vlekken en vetspetters.

RVS achterwand

Een RVS achterwand is stoer, stijlvol en bovenal heel praktisch. Je ziet deze stijl vaak terugkomen in moderne en industriële keukens. Dankzij het strakke design en glanzende look geeft het de keuken echt een moderne tint. Een RVS keukenachterwand is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Het is wel belangrijk de wand goed te onderhouden om eventuele vlekken en krassen te voorkomen.

Keukenachterwand met tegels

Een tegelachterwand in de keuken is al jarenlang een geliefde keuze. Door te kiezen voor tegels op de keukenwand kun je alle kanten op. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en vormen tegels. Je houdt de achterwand met tegels gemakkelijk schoon. Bovendien zijn de meeste tegels vuilafstotend, waardoor spetters en vuil nauwelijks kans hebben. Let wel goed op de voegen, daar kan vuil zich nog wel eens ongezien nestelen.

Glazen achterwand

Met een keukenachterwand van glas kun je alle kanten op. Een glazen achterwand past prachtig in alle keukenstijlen en valt nauwelijks op. Zo blijft de kleur van je achterwand mooi zichtbaar, maar is deze toch beschermd tegen eventuele vetvlekken. Daarnaast is een glazen keukenwand zeer gemakkelijk schoon te houden en gaat vaak lang mee. Met een glazen achterwand geniet je van een mooi geheel in jouw keuken.

Achterwand van het aanrechtblad

Een opkomende trend is het keukenblad door te laten lopen op de achterwand. Het materiaal van jouw werkblad wordt dan ook geplaatst op de keukenachterwand. Met een achterwand in de stijl van het keukenblad geniet je van een stijlvol geheel. Door te kiezen voor dezelfde materialen creëer je bovendien een rustige uitstraling in de keuken. Daarbij is de achterwand goed beschermd tegen eventuele vlekken, omdat er geen kieren tussen het keukenblad en de achterwand zitten.

De trend van dit jaar: marmer

Een marmeren achterwand zorgt voor een luxe en chique uitstraling in de keuken en komt mooi tot z’n recht in vrijwel iedere keukenstijl. Bovendien is marmer een sterk materiaal en staat bekend om z’n lange levensduur. Daarnaast houd je een marmeren keukenwand gemakkelijk schoon, zodat vetvlekken niet achter blijven op de achterwand. Het is niet voor niets de trend van dit jaar; met een marmeren keukenachterwand geniet je van een stijlvolle en praktische toevoeging in jouw keuken.

Ophangsystemen

De achterwand in de keuken leent zich ook uitstekend als extra opbergruimte. De opbergsystemen zijn dan ook erg geliefd, met name in de kleinere keukens. Zo kun je gemakkelijk al jouw kookspullen kwijt. Door ophangsystemen te verwerken op de keukenachterwand bespaar je veel ruimte. Bovendien kun je met jouw favoriete accessoires een sfeervolle plek in de keuken creëren.

Advies nodig? Kom langs!

Ben je op zoek naar een nieuwe achterwand, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Of wil je onze verschillende achterwanden in levende lijve komen bekijken? Maak een afspraak en kom langs in één van onze showrooms. Onze keukenadviseurs helpen je graag verder. Wil je liever nog wat inspiratie op doen? Bestel dan eenvoudig ons gratis magazine. Deze staat vol met tips en keukenvoorbeelden.

Magazine aanvragen
Afspraak maken