Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Energie besparen in de keuken en badkamer

De energieprijzen stijgen en dat gaan we natuurlijk merken aan onze portemonnee. Maar wist je dat je met enkele aanpassingen in de keuken of badkamer al energie kunt besparen? Brugman geeft je handige tips mee, zodat jij deze winter toch profiteert van een lagere energierekening. Benieuwd? Lees snel verder.

Je badkamer of keuken energiezuiniger maken met kleine aanpassingen

Tip 1: Bespaar met warm water
Als je geld wilt besparen is het verstandig om allereerst het warm waterverbruik te verminderen. We gebruiken warm water natuurlijk in de badkamer tijdens het douchen, maar ook voor een warm sopje in de keuken. Wist je dat warm water maar liefst 4 keer duurder is dan koud water? Daar valt natuurlijk op te besparen. Probeer maximaal 5 minuten te douchen onder het genot van jouw favoriete song. Ben je toch echt een bad liefhebber? Laat het bad dan niet helemaal vol lopen. Ook op deze manier kun je nog steeds genieten van een heerlijke badsessie. Ook in de keuken gebruiken we volop warm water. Voor de schoonmaak fanaten ons ons: laat geen warm water onnodig stromen en spoel de vieze vaat niet voor, maar laat de vaatwasser daarentegen zijn werk doen.

Tip 2: Ga slim om met verlichting
Wist je dat ledlampen stukken zuiniger dan halogeenlampen of gloeilampen? Het is daarom verstandig om je oude lampen in de  keuken in te wisselen voor ledlampen. Je geniet van goed licht, er gaat geen energie verloren en je bespaart maar liefst €35 euro per jaar! In de badkamer kun je eventueel kiezen voor een spiegel met led-verlichting. Zo profiteer je van een energiezuinige oplossing en kun je op elk gewenst moment van in de spiegel kijken. Daarnaast is het belangrijk om lampen in de badkamer of keuken niet onnodig te laten branden. Ben je niet in de ruimte aanwezig? Zet de lampen uit. Ook daarmee kun je eenvoudig energie besparen!

Nieuwe keuken of badkamer op het oog? Bespaar met deze tips energie

Wanneer je in deze huidige tijd een nieuwe keuken of badkamer wilt kopen, krijg je gelijk de kans om op een slimme manier energie te besparen. Waar moet je precies rekening mee houden? Wij zetten het op een rijtje!

Energie besparen in jouw nieuwe badkamer

Plaats een douche-wtw
Ga je de badkamer verbouwen en wil je energie besparen? Overweeg dan eens een douche-wtw te plaatsen. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat de warmte van het wegstromende douchewater op een duurzame manier wordt hergebruikt. Dit gebeurt op eenvoudige wijze via een warmtewisselaar.

Schaf een waterbesparende douchekop aan
Voor de douche liefhebbers is het verstandig om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Met deze douchekop wordt er veel minder water verbruikt (max. 7 liter per minuut). Dat bespaart niet alleen op waterkosten maar ook op energie en je geniet je alsnog van een comfortabele douche-ervaring. Een win-win situatie dus! 

Isoleer de badkuip
Wil je extra lang genieten van jouw duurzame badsessie? Overweeg dan eens om je bad te isoleren. Je kunt de holte onder het bad isoleren met bijvoorbeeld glaswol of steenwol. Op deze manier verliest het bad minder warmte, bespaar je energie en geniet je wel een uur lang van heerlijk warm water.

Energie besparen in jouw nieuwe keuken

Kies voor een inductie kookplaat
De gasprijzen vliegen momenteel de pan uit, waardoor een inductie kookplaat steeds aantrekkelijker wordt. Elektrisch koken is ook energiezuinig, want je verbruikt alleen energie als er een pan op de kookplaat staat. Ook wordt enkel dit deel warm en niet het hele kookoppervlak. Bovendien is een inductiekookplaat ook nog eens veiliger dan gas!

Slim en zuinig keukenapparatuur
Ben je op zoek naar nieuwe apparatuur voor in jouw nieuwe keuken? Kies dan voor apparaten met een (donker)groen energie label. Op deze manier schaf je eenvoudig een zuinige oven of koelkast aan. En gebruik je meerdere malen per dag de waterkoker voor een kopje thee? Dan is een kokendwaterkraan in de keuken wellicht een energiezuinigere optie! Zo bespaar je met een Quooker met COMBI- reservoir eenvoudig op energie. Bovendien zit je met een stoomoven ook altijd goed! Zeker als je het vergelijkt met traditionele ovens of kookplaten, valt het energieverbruik van een stoomoven heel erg mee. Dit komt doordat de gerechten in een stoomoven op lage temperatuur worden bereid, waardoor er minder energie nodig is.

Persoonlijk advies in de winkel

Als het gaat om bespaartips ben je nu al een stuk wijzer. Ben je op zoek naar energiezuinige apparatuur of wil je weten wat er mogelijk is in jouw nieuwe badkamer of keuken? Laat Brugman het werk voor je doen! Wij helpen je vol energie aan een goed advies zodat je toch geniet van een lagere energierekening. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en we zien je graag snel in onze winkel!

Magazine aanvragen
Afspraak maken