Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De ideale keukenvloer voor jou!

De keuken is het hart van het huis waar wordt gegeten, gelachen en gekookt. Maar er wordt uiteraard ook geknoeid, gemorst en gekruimeld. Het is daarom belangrijk dat je over een geschikte keuken vloer beschikt die eenvoudig schoon te maken is. Wanneer je een zware pan laat vallen of eten op de vloer morst, wil je natuurlijk niet dat de vloer blijvend beschadigt. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden qua vloertegels in de keuken. Benieuwd? Ontdek de mogelijkheden en voordelen van keuken vloeren bij Brugman!

Een keuken vloer naar jouw wens

Wanneer je een keukenvloer gaat kopen is het belangrijk dat deze volledig aansluit bij jouw wensen. Welke vloer in de keuken het meest geschikt is voor jou hangt onder andere af van jouw interieurstijl. Wil je graag een landelijke keuken in jouw woning? Dan is een houten vloer in de keuken wellicht een aanrader. Ook speelse visgraat tegels in de keuken komen in een landelijk interieur perfect tot hun recht. Houd je juist van een industriële keukenstijl? Denk dan eens aan een betonvloer of gietvloer in de keuken. Ook bepaal je met de kleur van de tegelvloer de stijl. Zo zorgt een keuken met donkere vloer voor een warme uitstraling in de ruimte. Een lichte vloer brengt rust en ruimtelijkheid naar de keuken. Kortom, alles is mogelijk!

Niet alleen mooi, maar ook praktisch!

Naast dat de keuken vloer moet passen bij jouw interieurstijl, dient deze natuurlijk ook praktisch te zijn. Zo is bijvoorbeeld het materiaal hout nauwelijks vochtbestendig en erg krasgevoelig. Wanneer je kiest voor een robuust houten vloer of laminaatvloer, wil je natuurlijk niet dat deze direct beschadigt na het laten vallen van een mes of een glas drinken. Een keukenvloer moet daarom duurzaam en krachtig zijn.

Daarnaast moet je vuil en vloeistoffen eenvoudig kunnen verwijderen. Zo is een PVC vloer in de keuken erg eenvoudig schoon te houden. Gelukkig zijn er een aantal innovatieve technologieën, waardoor je toch jouw gewenste vloer in ieder ‘materiaal’ kunt kiezen. PVC en vinyl vloeren kun je namelijk eenvoudig voorzien van een houtlook of betonlook toplaag. Hierdoor heeft de vloer wel de uitstraling van jouw gewenste materiaal en is het toch goed te onderhouden en schoon te maken. Ook kun je kiezen voor een tegelvloer in de keuken met een beton- of houtlook uitstraling.

Voordelen en nadelen van tegels

Wanneer je kiest voor een tegelvloer in de keuken, kun je kiezen uit keramiek en natuursteen. Met het materiaal keramiek kun je alle kanten op qua kleur en afwerking. Hierdoor laat je het perfect aansluiten bij jouw interieurstijl. Keramiek is onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Ook uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het materiaal keramiek voelt zonder verwarming echter wel vaak koud aan.

Natuursteen is een warm materiaal met een unieke uitstraling. Ook dit materiaal is goed bestand tegen hitte, waardoor het perfect gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Echter vergt natuursteen wel veel onderhoud en een regelmatige behandeling. Daarnaast is een natuurstenen vloer krasgevoelig en erg zwaar, waardoor het leggen van de tegels een lastige klus is. Ook kun je kiezen voor een tegelvloer in de keuken met een beton- of houtlook uitstraling.

 

Voordelen en nadelen van laminaat

Laminaat in de keuken zorgt voor een warme uitstraling. Daarnaast zijn er talloze kleuren en patronen mogelijk. Een groot voordeel van laminaat is dat het erg goedkoop en eenvoudig te leggen is. Echter is laminaat gevoelig voor vocht en niet slijtvast.

Voordelen en nadelen van PVC

Een PVC keukenvloer heeft een warme uitstraling, is zeer onderhoudsvriendelijk en niet vochtgevoelig. PVC is in verschillende looks te verkrijgen. Een ander bijkomstig voordeel is dat een PVC vloer geluiddempend is. Het nadeel van een PVC vloer is dat deze, vooral in combinatie met een luxe keuken, soms wat goedkoop oogt.

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Een gietvloer is een prachtige aanrader in de keuken! Deze vloer is onderhoudsvriendelijk, geluidsisolerend en brandveilig. Een gietvloer is altijd naadloos en kan worden voorzien van een hoogglans, zijdeglans of matte afwerking. Een gietvloer heeft een warme uitstraling en is in alle kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is deze vloer grotendeels slijtvast. Kortom, alleen maar voordelen! Echter hangt hier wel een hoog prijskaartje aan.

Keukenvloer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken vloer? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de keukenadviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken vloer.

Magazine aanvragen
Afspraak maken