Moodboard voor de badkamer

Een moodboard creëren is de perfecte manier om je voor te bereiden op jouw droombadkamer. Met behulp van een fotocollage, illustraties en andere afbeeldingen maak je een creatieve verzameling van jouw inspiratie voor de badkamer. In deze blog delen we tips en tricks om het perfecte moodboard te creëren, zodat jij voorbereid op pad kunt in onze Brugman winkel. Lees snel verder en laat je inspireren.

Hoe bereid je je voor?

Je staat op het punt om een nieuwe badkamer aan te schaffen, erg spannend! Het is verstandig om van tevoren je smaak en stijl in kaart te brengen. Ga er lekker voor zitten en neem er de tijd voor. Start met een online zoektocht naar badkamer inspiratie (bijvoorbeeld via Instagram, Pinterest of de Brugman badkamercollectie) en maak een verzameling van de badkamerstijl die bij jou past. Door verschillende afbeeldingen en creaties naast elkaar te leggen, merk je al snel een stijl op die volledig aansluit bij jouw wensen. Op deze manier kun je tijdens een bezoekje aan ons Brugman winkel gericht op pad en kan onze badkameradviseur je direct verder helpen.

Zoek gericht

Nu je ideeën hebt verzameld voor jouw droombadkamer en precies weet naar welke badkamerstijl je op zoek bent begint het leukste deel: de badkamer inrichten. Je kunt het zoekproces opdelen in verschillende losse elementen. Ga gericht op zoek naar badkamermeubels, wastafels, baden, douches en kranen. Ook kun je alvast bijpassende tegels en accessoires verzamelen.

Tegels

Als het om badkamertegels gaat heb je een ruime keuze uit diverse formaten, kleuren, stijlen en vormen. Op deze manier sluiten onze tegels naadloos aan bij jouw gewenste badkamerstijl. Wanneer je fan bent van een industriële uitstraling, zijn betonlook tegels te perfecte keuze. Ook houtlook tegels zijn een prachtige toevoeging aan iedere badkamer en kunnen gecombineerd worden met pasteltinten voor een Scandinavische look. Liever je badkamer op een originele manier aankleden? Neem dan eens een kijkje bij de Portugese of Mozaïek tegels. Natuurlijk heb je ook de keuze uit grote of kleine tegels en verschillende legpatronen.

Badkamermeubels

Het is belangrijk om een badkamermeubel uit te kiezen die past bij jouw smaak en wensen. In de badkamermeubels kun je jouw gewenste stijl terugvinden zoals modern, klassiek, landelijk of basic. Het is handig om voor jezelf op een rijtje te hebben welke meubels nodig zijn in jouw droombadkamer. Zo heeft Brugman praktische onderkasten, hoge- en halfhoge badkamerkasten en spiegelkasten in het assortiment. Bijna alle kasten zijn tegenwoordig voorzien van een push to open systeem. Hierdoor geniet je van een geruisloze sluiting en gaan de meubels ook langer mee. Daarnaast heb je ook de keuze uit diverse kleuren en materialen waardoor je de gewenste sfeer in de badkamer terug laat komen.

Wastafels

Een wastafel is een essentieel onderdeel van jouw badkamer en bepaalt mede de uitstraling. Met de keuze uit diverse stijlen, soorten en maten zorg je ervoor dat de wasbak naadloos aansluit op jouw badkamerstijl. Zo heb je de keuze uit alle denkbare designs zoals strak, modern, vierkant, rechthoekig, ovaal, rond, dubbel of basic. Ook kun je jouw stijl in een wastafel terug laten komen met bijpassende kleuren en materialen. De keuze is reuze!

Baden, douches en kranen

Wil je liever voor het gebruiksgemak een douche, of ga jij lekker ontspannen in bad? Of allebei? Zodra je deze keuze hebt gemaakt kun je op zoek naar een passende douche of bad die perfect aansluit bij jouw badkamerstijl. Ben jij meer een douche liefhebber? Denk dan eens na over wat voor soort douche bij jou past. Ga jij bijvoorbeeld voor een stijlvolle douchewand, een praktische inloopdouche, een volledige douchecabine of een luxe sunshower. Het kan allemaal!

Heb je niet genoeg ruimte, maar wil je toch genieten van zowel een douche als een bad? Kijk dan eens naar een douchebad. Als je genoeg ruimte over hebt voor een bad, dan heb je de keuze uit een eenpersoonsbad, tweepersoonsbad en een vrijstaand bad. Ook hebben we voor de genieters van luxe een whirlpool in ons assortiment. Daarnaast is het belangrijk dat je de gewenste kleuren in kaart brengt voor een passende kraan of douche. Houd je het graag neutraal of ga je liever voor een opvallende en vrolijke kleur? Alles is mogelijk met de verschillende modellen en designs. Daarnaast zorgt iedere kleur voor een eigen, unieke uitstraling.

Accessoires

Naast bovenstaande benodigdheden, maak jij de badkamer pas echt af met handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel. Wel zo handig voor het scheren, tandenpoetsen of het aanbrengen van make-up. Hierbij heb je een ruime keuze uit sfeervolle badkamerspiegels, ronde spiegels en luxe spiegels. Ook een radiator is een onmisbaar accessoire in de badkamer. In de categorie radiatoren is er keuze tussen handdoekradiatoren, elektrische radiatoren en centrale verwarming radiatoren.

In de winkel

Wist je dat we in de Brugman winkel verschillende stalen van kranen en tegels hebben die je eenvoudig bij elkaar kunt leggen? Dit is een aanrader! Zo krijg je een realistisch en duidelijk beeld van de combinaties die je zelf hebt uitgekozen. Neem je moodboard mee naar de winkel en laat jouw droombadkamer werkelijkheid worden.

Hulp nodig? Maak een afspraak voor advies.

Heb jij jouw badkamerstijl gevisualiseerd in een moodboard en wil je graag advies van onze badkameradviseurs? Maak dan gemakkelijk een afspraak via onze website en kom vrijblijvend langs in één van de Brugman winkels.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken