Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De meest gemaakte fouten bij het kopen van een badkamer

Een badkamer koop je niet elke dag. Daarom is het van groot belang dat je jezelf goed inleest en informatie inwint over het aanschaffen van deze belangrijke ruimte in je huis. Onze adviseurs hebben een top 5 gemaakt met de meest gemaakte fouten bij het kopen van een badkamer, zodat jij ze niet hoeft te maken!

Fout 5. Te weinig beenruimte rondom toilet

We beginnen met een tip die je mee moet nemen bij het aanschaffen van een toilet. Let er goed op dat je genoeg beenruimte rondom het toilet incalculeert. De gemiddelde toiletruimte in Nederland is niet zo ruim opgezet en er is niks vervelender dan met opgetrokken benen op het toilet zitten. Ook bij een toilet in de badkamer, is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je eromheen hebt.

Een fontein in de toiletruimte is hartstikke handig om je handig te wassen. Fonteintjes heb je tegenwoordig in allerlei maten, soorten en stijlen, dus past er ook een bij jou in het toilet. Een opbergkast onder het fonteintje wordt vaak gebruikt om extra toiletrollen, maandverband of tijdschriften in te bewaren. Je wil immers niet zonder toiletpapier komen te zitten! 

Fout 4. Open douche

Brugman wil je adviseren en helpen om alle voor- en nadelen in je beslissing mee te nemen. Een open douche is precies zo’n keuze die goede voorinformatie vereist. Een open douche is stijlvol en staat prachtig in een moderne badkamer. Het is het goed om te bedenken dat, omdat er een douchedeur ontbreekt, er sprake zal zijn van spatwater. Dit betekent dat je na elke douchebeurt, niet alleen de douche, maar ook de wanden en de vloer daarnaast moet drogen. Daarnaast horen onze adviseurs regelmatig dat het gevoel van behaaglijk douchen verdwijnt door het ontstaan van tocht. Goed om over na te denken bij de aanschaf van een open douche.

Fout 3. Toilet verplaatsen

Onze adviseurs willen ervoor zorgen dat jij jouw droombadkamer krijgt. Daar willen we heel veel voor doen. Alleen zien we soms dat klanten een complexe en soms vrijwel onmogelijke badkamerindeling willen. Zo is het verplaatsen van het toilet niet onmogelijk, maar wordt de klus zo wel erg lastig en complex gemaakt. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij je aan om onze tips te lezen voor het samenstellen van jouw droombadkamer.

Fout 2. Mat (zwarte) artikelen

Een badkamer met mat zwarte elementen (zoals deze) is hot! Dat zien we bij Brugman en dat is niet zonder reden. De stoere, moderne touch is een eyecatcher in elke badkamer. Daarom willen we je meteen even waarschuwen. Mat zwarte kranen vergen intensief onderhoud. Kalk hoopt zich snel op en hierdoor ontstaat kalkvorming. Will je deze stoere, moderne kranen of mat zwarte elementen in je badkamer? Lees dan onze beste schoonmaaktips, zodat je lang kunt genieten van deze gave elementen.

Fout 1. Inschattingsfouten qua maatvoering

Dan zijn we alweer aangekomen bij de meest gemaakte fout: inschattingsfouten qua maatvoering. ‘Oh, dan doen we die kast daar en verplaatsen we het toilet een stuk naar rechts,’ horen onze adviseurs bijna dagelijks. Juist in de badkamer is passen en meten ontzettend belangrijk. Daarom helpen onze adviseurs jou met veel plezier om te zorgen dat jouw droombadkamer ook echt in jouw badkamer past. Je kunt het zelf ook vast bekijken met onze 3D-badkamer ontwerp.

Magazine aanvragen
Afspraak maken