Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

8 x méér opbergruimte in de keuken

In de keuken heb je eigenlijk altijd méér opbergruimte nodig. Gelukkig zijn er een paar slimme oplossingen en keuken indelingen waarmee je de ruimte zo efficiënt mogelijk benut én extra ruimte creëert.

Lades in plaats van kasten

Met lades benut je de ruimte een stuk efficiënter dan met kastjes. De indeling van keukenkastjes kan soms erg lastig zijn. Bij het gebruik van keukenlades geldt: hoe breder, hoe beter. Met één lade van 90 cm breed, in plaats van twee lades van 45 cm, creëer je zo’n 20% meer opbergruimte in de keuken. Oogt ook mooi en lekker minimalistisch. Maak de lades als het even kan extra diep, door te kiezen voor een diepte van 70 cm in plaats van de standaard 60 cm.

Slimme opbergsystemen in de keuken

In je lades kun je vaak extra opbergsystemen kwijt, waarmee je de ruimte zo efficiënt mogelijk indeelt. Een besteklade is bijvoorbeeld echt een must-have: deze keuken opbergers nemen maar weinig plek in en dankzij de verdeelvakken houd je het netjes en ordelijk. Maar ook flessenrekken en bordenhouders zijn handige opties. Of kies bijvoorbeeld voor een kookeiland of keuken bar met opbergruimte.

Kies voor hoeklades

Met hoeklades benut je de hoeken van je keuken maximaal. Ze zien eruit als normalelades, maar zijn in de hoeken aan elkaar verbonden. Je kunt ze volledig naar  voren halen, zodat je de inhoud maximaal benut. Is nét wat efficiënter en praktischer dan een hoekkast met carrousel.

Benut de plinten

Slimme vondst: lades in de plinten. Die ruimte blijft anders onbenut en dat is zonde! Plintlades zijn ideaal voor je grote en zware keukenspullen, die je niet elke dag nodig hebt. Denk aan je ovenschalen, bakblikken en keukenmachines. In sommige plintlades past zelfs een kratje bier!

Geintegreerde afzuiging

Door voor in de kookplaat geïntegreerde afzuiging te kiezen heb je geen afzuigkap meer nodig. De ruimte die je zo overhoudt, kun je benutten met extra kastjes, wandplanken of een stoer plafond rek voor je pannen en glaswerk.

Ideaal: een apothekerskast

Een apothekerskast is uitermate geschikt voor het opbergen van jouw dagelijkse producten in de keuken. Een apothekerskast in de keuken neemt - met een breedte van 30 cm - weinig ruimte in beslag, terwijl je er enorm veel in kwijt kunt.

Je trekt de rekken van de kast in één keer naar buiten, zodat je gemakkelijk bij de inhoud kunt. De nieuwste modellen hebben zelfs rekken die je, nadat je ze naar voren hebt gehaald, ook nog eens opzij kunt draaien. Zet de spullen die je vaak nodig hebt op een hoogte waar je goed bij kunt.

Een enkele wasbak is genoeg

Een vaatwasser staat tegenwoordig op ieders wensenlijstje. Een dubbele spoelbak, waarbij je één kant gebruikt voor de afwas, is hierdoor eigenlijk niet meer nodig. Kies dan ook voor een enkele spoelbak en bespaar ruimte op én onder het werkblad.

Apparatuur met gecombineerde functies

Kies het liefst voor inbouwapparatuur met gecombineerde functies. In een combi stoomoven bijvoorbeeld, kun je elk type gerecht bereiden. Of het nu gebakken, gestoomd, gegrild, gekookt of alleen even ontdooid en opgewarmd moet worden. Je hebt zo dus geen andere apparatuur meer nodig. En dat bespaart je een hoop ruimte.

Meer makkelijke & slimme tips?

Ontdek meer makkelijke & slimme tips op de website van Brugman of kom langs in een van onze showrooms. De adviseurs van Brugman voorzien je van handige tips voor het indelen van jouw keuken. Door de uitgebreide kennis die zij hebben op het gebied van keukens, kunnen zij jou uitstekend persoonlijk advies geven. Maak hier een afspraak met een Brugman adviseur, zodat zij genoeg tijd voor jou kunnen nemen om alle wensen door te spreken. De afspraak is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken