Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Prachtig en praktisch: Een wandplank in de keuken

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker terugkomen in keukens, wandplanken. Bij Brugman begrijpen we dat goed! Een wandplank in de keuken is een praktische en stijlvolle toevoeging, die goed in elke keuken past. Welke wandplank kies jij?

Stijlvol en praktisch

Een wandplank in de keuken is naast praktisch, dus ook erg stijlvol. Keukenkastjes worden vervangen door wandplanken, het geeft een ruimtelijker beeld dan de dichte keukenkastjes. Een handige trend wanneer je niet over veel ruimte beschikt of meer sfeer wilt toevoegen aan je keuken. Dus zelfs bij een kleine keuken, past een wandplank! Een wandplank brengt sfeer. Je zet immers je leukste woonaccessoires on display. Wat dacht je van die vintage tosti-ijzer of, heel praktisch, het koffiezetapparaat. Wil je meer groen in de keuken? Plaats dan een plant op de wandplank en combineer deze met andere keukenaccessoires.

Spelen met licht

Als je de wandplank in de keuken praktisch wil gebruiken, verwerk er dan verlichting in of onder. Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van een LED-strip. Wil je ook sfeer kunnen creëren? Kies dan voor een LED-strip met dimmer. Je kunt de verlichting aanpassen naar jouw wens. Wil je functioneel en praktisch licht, bijvoorbeeld bij het koken? Dan is fel licht erg handig. Beschik je over voldoende functioneel licht en kies je voor sfeerlicht, dan is minder Watt voldoende. Bedenk ook goed welke kleur licht je wil. Ga je voor koel wit of warm wit?

Kies het juiste materiaal

Wil jij ook zo’n praktische, stijlvolle wandplank in je keuken? Mooi! Dan kun je nu jouw gewenste materiaal kiezen. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn verschillende materialen geschikt voor een wandplank, afhankelijk van je wensen. Kijk ten eerste goed naar de stijl van jouw keuken. Bij een industriële en landelijke keuken past een houten wandplank beter dan bij een moderne keuken. Ga je voor een eyecatcher? Denk dan eens aan een natuursteenwandplank. De materiaalkeuze is erg belangrijk voor een wandplank. Je wil namelijk niet dat de wand doorzakt of het gewicht niet kan houden. 

Ook de plaats van de wandplank is belangrijk. Kies je voor een plank of twee onder elkaar? Waar hang je deze plank(en) op en op welke hoogte? De antwoorden op deze vragen zijn afhankelijk van het doel van de wandplanken. Ga je voor praktische wandplanken, dan zijn meerdere planken een goede keuze. Dan hang je ze op logische plekken, waar je snel bij kunt. Heb je genoeg opbergruimte en hang je de planken aan de wand voor sfeer? Dan kun je de planken hoger hangen en op minder toegankelijke plekken. Genoeg keuze dus om ook een wandplank in jouw keuken op te hangen!

Afstylen maar!

Een wandplank is stijlvol, praktisch en past qua stijl en materiaal in elke keuken. Zelfs in een kleine keuken en in de ruime woonkeuken. Je zet je mooiste woonaccessoires neer en geniet van de kleur in de keuken. Ook kun je ervoor kiezen om de wandplank te gebruiken als opbergruimte. De kans is aanwezig dat je hiervoor een keukenkastje moet opgeven. Denk dus goed na of je deze opbergruimte kan missen. Een wandplank heeft immers minder ruimte dan een keukenkastje. Waar je ook goed over na moet denken is het gewicht dat de plank aankan. Het zou natuurlijk zonde zijn als de prachtige plank kapot gaat, omdat er te veel gewicht op staat.

Heb je nog vragen of wil je advies over de wandplank in jouw keuken? Maak dan een afspraak. Onze adviseurs staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen, zodat jij kiest voor de perfecte wandplank.  

Inspiratie nodig? Bekijk onze andere blogs!

Magazine aanvragen
Afspraak maken