Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Planten en bloemen in de keuken

Wil je extra sfeer toevoegen aan jouw keuken? Met planten en bloemen in de keuken geef je jouw keuken kleur en een gezellige uitstraling. Bovendien zijn planten goed voor de gezondheid en het humeur. Zo geniet je niet alleen van een sfeervolle plek, maar profiteer je ook van een zuivere lucht en een kalmerende werking. Planten en bloemen in de keuken kent dus vele voordelen! Benieuwd waar je de planten en bloemen kunt plaatsen? En welke planten en bloemen geschikt zijn voor de keuken? Lees dan snel verder! 

Op welke plek zet je de plant?

Het is fijn om van te voren een idee te hebben over de plaats van jouw nieuwe planten en bloemen. Je wil tenslotte niet dat ze in de weg staan tijdens het koken. Daarbij zijn sommige planten giftig. Het is belangrijk daar goed op te letten, je wil natuurlijk niet dat de giftige sappen in aanraking komt met het eten. Plaats de planten en bloemen bijvoorbeeld op een plankje aan de muur, of zet een grote pot op de grond. Ook de eettafel is een mooie plek voor een mooie vaas met bloemen of planten. Zo geniet je van alle voordelen, zonder in te leveren op ruimte of veiligheid.

Is er veel of weinig daglicht?

Sommige planten en bloemen hebben veel zonlicht nodig, anderen staan liever in de schaduw. Kijk dus goed naar de hoeveelheid licht in de keuken. Zo kun je de juiste plek kiezen voor de desbetreffende plant of bloem. Planten die veel daglicht nodig hebben kun je bijvoorbeeld in de buurt van het raam zetten. De donkere plekjes in de keuken zijn dan weer ideaal voor planten en bloemen die weinig daglicht nodig hebben.

Wat is de luchtvochtigheid in de keuken?

Ook is het raadzaam stil te staan bij de luchtvochtigheid van jouw keuken. Sommige planten en bloemen doen het goed in een vochtige ruimte, andere staan liever in een droge ruimte. De hoeveelheid luchtvochtigheid is eenvoudig te meten met een klein weerstation. Ook helpt het om goed te ventileren en te koken met de deksel op de pan en de afzuigkap aan. De meeste planten zuiveren de lucht, wat ook bijdraagt aan een ideale luchtvochtigheid in de keuken. 

De mooiste planten en bloemen in de keuken

Benieuwd naar de mooiste bloemen en planten voor in de keuken? Brugman zet ze voor je op een rijtje: 

Kleine fruitbomen
Heb je veel daglicht in de keuken? Dan is een fruitboompje een ideale toevoeging! Ga bijvoorbeeld voor een leuke citroenboom of plaats een mooie ananasplant in de keuken. Zo kweek je je eigen fruit en geef je jouw keuken een frisse uitstraling.

Kruidenplantjes
Kruidenplantjes zijn niet alleen ontzettend leuk, ze zijn ook nog eens super handig! Zo heb je altijd kruiden bij de hand en creëer je een fijne sfeer in de keuken. Er zijn diverse kruidenplantjes verkrijgbaar. Munt, tijm, bieslook, basilicum, peterselie. De keuze is reuze!

Hangplanten
Zeker voor de kleinere keukens zijn hangplanten ideaal. Ze nemen namelijk nauwelijks ruimte in beslag, maar geven toch een fijne sfeer aan de keuken.  Ga bijvoorbeeld voor een klimop, peperomia of philodendron. Hang ze aan de muur of het plafond en profiteer meteen van kleur en gezelligheid in jouw keuken. 

Planten in een pot
Vrijwel alle kamerplanten komen prachtig tot hun recht in de keuken. Plaats de plant bijvoorbeeld in een grote pot op de grond, of verzamel een paar kleine potjes en zet deze op een plankje aan de muur. Houd de kamerplanten wel uit de buurt van het fornuis, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de groene kleuren. 

Mooi boeket
Bloemen kunnen altijd in de keuken! Zet ze in een mooie vaas en plaats ze op een plek naar keuze. Wat dacht je van een grote vaas met een mooi boeket bloemen op de eettafel, of op het kookeiland? Ook het aanrecht is geschikt voor bloemen. Het is helemaal aan jou!

Droogbloemen
Heb je geen zin om iedere week de bloemen te verversen? Kijk dan eens naar droogbloemen! Droogbloemen gaan ontzettend lang mee en er zijn tientallen soorten verkrijgbaar.

#mijnbrugman

Ben je trots op jouw Brugman keuken of badkamer en wil je deze graag laten zien? Plaats jouw foto op Instagram met #mijnbrugman en ook jouw foto komt op deze website of op de Instagram van Brugman keukens & badkamers.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer informatie over een keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken