Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Start met het maken van een moodboard

Een nieuwe keuken of badkamer uitzoeken is niet altijd makkelijk met al die keuzemogelijkheden. Gelukkig kan je het jezelf wel een stuk eenvoudiger maken door voorafgaand te starten met het maken van een moodboard. Hierin leg je onder andere de stijl, kleuren en materialen bij elkaar om te bepalen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Doorloop ons stappenplan voor de tips bij het maken van zo’n moodboard.

Stap 1: verzamelen

Omdat het lastig is om direct te bepalen welke stijl jouw voorkeur heeft, beginnen we makkelijk. Verzamel allerlei woonblaadjes en knip elk plaatje wat je mooi vindt uit. Gewoon elk plaatje, maakt niet uit of het bij elkaar past. Vervolgens zijn Instagram en Pinterest ook heel handig om meer inspiratie vandaan te halen. Op de pagina’s van Brugman kun je al ideeën opdoen, maar ook met zoektermen als #keukeninspiratie,  #badkamerstyling en #mijnbrugman vind je absoluut een hoop afbeeldingen die je aantrekken. Print deze afbeeldingen na het verzamelen uit, zodat je alles naast elkaar kunt leggen voor meer overzicht, wat handig is bij onze volgende stap.

Stap 2: sfeer kiezen

Leg alle afbeeldingen naast elkaar en bekijk ze nog eens goed. Zie je gelijkenissen en passen ze wat sfeer betreft bij elkaar? Vaak zijn het maar enkele plaatjes die uit de toon vallen. Die kan je alsnog heel mooi vinden, maar voor nu leggen we ze even weg. De beelden die je nu nog overhoudt vormen de basis voor de sfeer van je moodboard.

Stap 3: kleuren kiezen

Kijk nog eens goed naar de afbeeldingen en dan vooral wat betreft de kleuren. Welke kleuren komen terug, welke spreken je het meeste aan en passen bovendien bij de rest van je interieur? Leg de kleuren waar je voor wilt gaan bij elkaar, dit is het begin van je tastbare stijlbord. Lees vooral ook eens onze blogs over kleurgebruik in je keuken en badkamer.

Stap 4: materiaalkeuze

Natuurlijk is het ook mogelijk om een moodboard online te maken of enkel met afbeeldingen, maar je brengt het veel meer tot leven als je er ook echte materialen zoals hout, stof of planten bij verzamelt. Leg deze bij je kleuren.

Stap 5: afstylen

De basis voor je moodboard is gevormd en nu kan je hem afmaken met een afbeelding van bijvoorbeeld een keuken die naadloos aansluit bij jouw smaak. Maar denk ook aan plaatjes van tegels, een kraan, vloer, aanrechtblad, douche, badkuip, verlichting en accessoires. Wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Kijk ook eens op onze pagina met de trends van dit moment. Niet alleen bruikbaar voor inspiratie, maar ook voor alle handigheidjes van nu.

In principe is je moodboard nu af. Kijk (een dagje later) eventueel nog eens goed naar de keuzes die je hebt gemaakt en of dit een mooi geheel vormt. Tot slot pak je een vel papier of karton en plak je hier de plaatjes van je moodboard in een passende compositie bij elkaar.

Stap 6: maak een afspraak

Je moodboard is af, maar wat nu? Als het goed is heb je nu al redelijk helder voor ogen wat je wilt en dat is het ideale startpunt voor de keuze van je nieuwe keuken of badkamer. Je staat vast al te popelen om deze uit te zoeken. Dat komt goed uit, want onze adviseurs zijn dol op moodboards en kunnen hierdoor gelijk aan de slag met jouw ideeën en wensen. Maak dus gelijk een afspraak om jouw droomkeuken of –badkamer echt tot leven te brengen. Natuurlijk kun je ook zelf nog aan de slag met de 3D ontwerptool om een nog exacter beeld te creëren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken