Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

4 redenen om geen bovenkasten te nemen in je nieuwe keuken

Gepubliceerd op 1-01-1970

Vaak gaan mensen er vanuit dat bovenkasten in een keuken nodig zijn vanwege de extra opbergruimte. Met de efficiënte opbergmogelijkheden van tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Ook keukens zonder bovenkasten bieden voldoende plek om je kookgerei netjes uit het zicht op te bergen. Daarnaast heeft een keuken zonder bovenkasten ook een positieve invloed op de uitstraling van de ruimte. Twijfel jij of je je nieuwe keuken wel of niet van bovenkasten moet voorzien? Wij geven je vier redenen om geen bovenkasten te nemen in je nieuwe keuken:

1. Ruimtelijk aspect

Bovenkasten hebben veel invloed op het ruimtelijke gevoel in je keuken. Zeker in de wat kleinere keukens kunnen keukenkasten ervoor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt en op je afkomt. Wanneer je ervoor kiest om je nieuwe keuken niet van bovenkasten te voorzien, bevorder je dus de ruimtelijke uitstraling. Dit is zowel in een kleine als grote keuken altijd een pluspunt.  

2. Open uitstraling

Een keuken zonder bovenkasten is niet alleen bevorderlijk voor het ruimtelijke aspect, maar ook voor de open uitstraling. Bovendien creëer je hierdoor ook een rustiger aanzien.

3. Voldoende alternatieven 

De voornaamste reden om voor bovenkasten te kiezen, is de opbergruimte. Toch zijn er voldoende alternatieven waardoor bovenkasten gemakkelijk weg kunnen worden gelaten. Zo zijn wandplanken een alternatief dat in iedere keukenstijl goed tot zijn recht komt. Daarnaast behoren nissen en efficiënte korfladen ook tot de mogelijkheden. 

4. Extra kasten- of apparatenwand

Zorgt het ontbreken van keukenkasten er toch voor dat je te weinig opbergruimte hebt? Overweeg dan een aparte kasten- of apparatenwand. Wanneer je deze weg laat vallen in de muur, behoud je bovendien de open en ruimtelijke uitstraling in je keuken. 

Vraag ons magazine aan

Wil jij een nieuwe keuken zonder bovenkasten en ben je benieuwd hoe dit eruit gaat zien? Vraag dan het gratis Brugman magazine aan dat vol staat met inspirerende tips, voorbeeldkeukens en alternatieven voor bovenkasten.

Magazine aanvragen
Afspraak maken