Vega kerst torentje

Aardappelpuree met champignons en roquefort 

Het kerstdiner, veelal toch een wat “stressig” moment tijdens de feestdagen. Maar dat hoeft het natuurlijk niet te zijn! We maken een heerlijk gerechtje wat je zowel als tussengerecht of als bijgerecht bij het hoofdgerecht kunt serveren. Dit lekkere torentje is vegetarisch maar wel met een lekker pittige roquefort kaas erin verwerkt. Ideetip om erbij te serveren: een beetje cranberrysaus! 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 500 gram aardappelpuree ( zelf gemaakt of kant en klaar ) 
  • 400 gram paddenstoelenmix 
  • 2 takjes tijm 
  • 200 gram roquefort kaas 
  • zout / peper 
  • 4 uitsteekringen diameter 10 cm 

Zo maak je het

  • Hak de paddenstoelen in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan tot ze zacht worden, voeg wat peper en zout toe en ris de blaadjes van één takje tijm en strooi deze in de pan erbij. 
  • Brokkel de roquefort kaas in een schaaltje. 
  • Zet de uitsteekringen op de borden en schep er eerst een laagje aardappelpuree in. Daarop schep je wat paddenstoelen en daarop weer de roquefort. Dek het geheel af met een laagje puree. Strooi wat blaadjes tijm op de torentjes en maak af met wat vers gemalen peper. 
  • Trek voorzichtig de ringen omhoog en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken