Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Hoe richt ik mijn keuken het beste in?

Is het tijd voor een nieuwe keuken indeling, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het indelen van een keuken kan best lastig zijn. Je wil tenslotte genoeg werk- en opbergruimte tot je beschikking hebben. Om je op weg te helpen bij het vinden van jouw ideale keukenindeling geeft Brugman je de 5 beste tips.

1. Keukenzones

Door de keuken in te richten in zogeheten zones, creëer je een duidelijk overzicht van jouw keuken. De vijf zones zijn: voorraad, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken/bakken. Per zone kun je bepalen hoeveel werk- en opbergruimte je hiervoor nodig heb. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om de desbetreffende taak optimaal en comfortabel uit te kunnen voeren. 

2. Apparatuur

De apparatuur in de keuken is van groot belang wanneer het gaat om de keukenindeling. Naast de plek van een koelkast, oven en vaatwasser is het ook belangrijk om na te denken over de kleinere apparatuur. Heb je bijvoorbeeld een blender of een staafmixer? Neem dit mee in de indeling, want ook de kleinere apparatuur heeft een opbergplaats nodig. Na het indelen van de apparatuur heb je een goed idee van de overgebleven ruimte.

3. Lades en kasten

Lades en kasten zijn ideaal om al jouw kookgerei in op te bergen. Kasten bieden uitkomst wanneer je keukenapparaten en andere grote keukenspullen wil opbergen. Ook voor een voorraad is een kast ideaal. Lades zijn altijd handig in de keuken, je kunt er namelijk onwijs veel in kwijt en benut optimaal de beschikbare ruimte in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor lades in de onderkasten, zodat je direct bij de benodigde keukenspullen kunt.

4. Lade-indeling

Bovendien kun je de lades ook indelen! Deel bijvoorbeeld je bestek in, maar ook de pannen, het servies en voorraad kunnen prima in een lade worden opgeborgen. Het is handig na te gaan welke keukenspullen je waar nodig hebt, zodat je snel en direct kunt pakken wat je nodig hebt.

5. Creëer extra opbergruimte

Heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking of kan je nog wat extra opbergruimte gebruiken? Dit creëer je eenvoudig zelf! Wat dacht je van leuke planken aan de muur of een handig pannenrek? Hierdoor bespaar je ruimte, geef je jouw keuken een persoonlijke twist en heb je extra plek om jouw keukenspullen kwijt te kunnen.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Onze adviseurs helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Wil je verzekerd zijn van advies én een ontwerp op maat door een gespecialiseerde adviseur? Maak dan een afspraak! Vraag ook ons magazine aan voor nog meer tips en laat je inspireren.

Magazine aanvragen
Afspraak maken