Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Ergonomie in de keuken

Gepubliceerd op 25-03-2019

Meerdere keren per dag maak je gebruik van de keuken. Daarom is het erg belangrijk dat de keuken goed is afgestemd op de personen die hier hun tijd in doorbrengen. Een goede houding bij het koken is enorm van belang. Het aanrechtblad op de juiste hoogte hebben helpt daar bijvoorbeeld bij. Door de keuken volledig af te stemmen op jouw wensen zorg je ervoor dat je lichaam niet onnodig wordt belast. Lees verder en ontdek hoe jij ergonomie in de keuken brengt. Brugman voorziet je van slim advies en praktische oplossingen. Wil je alvast inspiratie opdoen met de diverse keukens van Brugman? Bekijk de keukens van Brugman hier.

De ideale indeling

De ideale keuken is een keuken waarbij je tijdens het koken niet veel hoeft te lopen om bij je spullen te kunnen. De belangrijkste elementen tijdens het koken zijn het fornuis, de spoelbak en de koelkast. Wanneer je deze drie werkplekken verbindt met een onzichtbare lijn, mag deze afstand idealiter niet langer zijn dan zes meter. Deze indeling zorgt voor ergonomie in de keuken en voor extra gemak tijdens het koken.

 

Een gepersonaliseerde werkhoogte

Aangezien je soms wel uren in de keuken staat te koken, is het erg belangrijk dat je kiest voor de juiste hoogte van het aanrecht. Het is namelijk niet fijn om constant te moeten bukken tijdens het koken. Wanneer je met een rechte rug voor het werkblad staat en je jouw armen op het werkblad legt, dienen je armen een hoek van 100 tot 120 graden te hebben. Wanneer je je armen op 90 graden houdt, zal de afstand van je onderarmen en het werkblad ongeveer 12 cm moeten zijn.

Ook bij het dagelijks in- en uitruimen van de vaatwasser zien we dat veel mensen klachten ervaren. Gelukkig heeft AEG daar de oplossing voor bedacht; de AEG Comfortlift. Dankzij de AEG Comfortlift hoef je nauwelijks meer te bukken bij het in- en uitruimen van jouw vaatwasser. De onderste mand trek je namelijk eenvoudig naar boven en wordt hierdoor tot een prettige werkhoogte gebracht.

De juiste hoogte voor de oven en magnetron

Het plaatsen van een oven en magnetron op de juiste hoogte zorgt voor nog meer gemak in jouw keuken. Plaats deze apparaten op armhoogte. Dit is gemiddeld tussen de 100 en 140 cm hoog. Hierdoor kun je hete producten veilig uit de magnetron en oven halen.  

Ontwerp zelf of vraag advies aan een keukenadviseur

Ben je benieuwd hoe jouw ergonomische keuken eruit komt te zien? Ontwerp deze dan met de keuken 3D ontwerptool. Heb je meer advies of inspiratie nodig voor het brengen van ergonomie in jouw keuken? Kom dan langs in een van onze showrooms en vraag een keukenadviseur van Brugman om hulp. Door de uitgebreide kennis die zij hebben op het gebied van keukens, kunnen zij jou uitstekend persoonlijk advies geven. Maak hier een afspraak met een van de Brugman adviseurs. De afspraak is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.

Magazine aanvragen
Afspraak maken