Een opgeruimde keuken is het hele werk

Heb je wel eens dat je net die ene spatel niet kunt vinden? Of dat je door alle producten dat ene fijne mes al weken kwijt bent? In een rommelige keuken werken is niet altijd even prettig. Geen paniek! Bij Brugman hebben wij handige tips voor je. Lees snel verder en laat je inspireren.

Je keuken opruimen doe je zo:
5 tips die jou gaan helpen!

Tip 1: sorteer je keukenproducten
Cluster al je producten: bestek bij bestek, pannen bij pannen, kopjes bij kopjes etc. Zo weet je precies wat je wel hebt in de keuken en wat je mist. Je zet producten niet meer op de verkeerde plek neer en je keuken blijft geordend.

Tip 2: berg die keukenmachines op
Die ene machine die altijd maar op het keukenblad staat? Weg ermee! Keukenmachines staan enorm in de weg, creëer een plek voor de apparatuur die je niet dagelijks gebruikt. Berg deze op in een kast of een lade.

Tip 3: labelen maar
Al die geopende producten veroorzaken snel rommel. Door te labelen weet je precies wat je in huis hebt en staan er geen dubbele producten in de kast. Zo wordt de keuken overzichtelijk en oogt het ruimtelijker. 

Tip 4: die ene rommel lade; weg ermee
Iedereen kent ‘m wel: die lade waar je alles maar in blijft proppen. Die lade die je het liefst niet wil openen, omdat je door alle rommel niet meer weet wat erin ligt. Organiseer deze lade door la-organizers en gooi weg wat je niet gebruikt. 

Tip 5: voeg handige kasten toe in jouw keuken
Het toevoegen van kasten in de keuken is een ideale uitkomst. Vooral een hoekkast is hierbij handig, deze kasten bieden veel opbergruimte. Hierbij heb je veel mogelijkheden om keukenspullen op te bergen.

Je keuken organiseren doe je zo:
4 tips die jou gaan helpen!

Tip 1: gebruik draaiplateaus
Draaiplateaus kun je gebruiken voor meerdere producten, zoals olie of sauzen. Op deze manier creëer je een stylish plateau voor al je benodigdheden en kun je er makkelijk bij.

Tip 2: voeg kruidenrekken toe
Stijlvol, praktisch en ook nog eens overzichtelijk: kruidenrekken. Het bespaart een hoop ruimte en zo weet je precies waar dat ene potje peperkruiden staat. Zo ontstaat er een opgeruimd geheel.

Tip 3 stop je producten in voorraadpotten
Om op een efficiënte manier gebruik te maken van de ruimte en kastjes die je hebt, is het belangrijk om voorraadpotten toe te voegen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte én heb je overzicht in de keuken. Een win-win situatie!

Tip 4: wandplanken; de ideale uitkomst
Iets wat niet kan missen in de keuken is een mooie houten wandplank. Hier kun je keuken spullen op kwijt en het geeft sfeer aan een strakke keuken. 

Meer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar nog meer handige producten of accessoires voor jouw keuken? Of zoek je naar een compleet nieuwe keuken? Bij Brugman helpen wij jou.

Ook voorzien de keukenadviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe keuken. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop. 

Liever vanuit huis meer inspiratie opdoen? Ook dat is mogelijk! Bestel ons gratis magazine en geniet van een boek boordevol inspiratie. Of neem een kijkje bij onze blogs op de website.

Magazine aanvragen
Afspraak maken