Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De bouwwerkzaamheden voordat de nieuwe keuken komt

Gepubliceerd op 1-01-1970

Voordat je nieuwe keuken komt, moet je zorgen dat de ruimte helemaal gereed is zodat je nieuwe keuken snel en vakkundig gemonteerd kan worden. Hier hanteren we bepaalde richtlijnen voor die je zelf kan uitvoeren. Zie je dit niet zitten? Besteed het dan uit aan een klusjesman of schakel Brugman in. Brugman helpt immers graag van A tot Z! Om je een idee te geven van de bouwwerkzaamheden, zetten we een aantal activiteiten voor je op een rijtje.

Demonteer de oude keuken en maak de ruimte leeg

Je oude keuken moet gedemonteerd worden zodat de ruimte helemaal leeg komt te staan. Hierbij hoort bijvoorbeeld ook het verwijderen van de wandtegels en het afvoeren van de oude keuken. 

Zorg dat de elektronische voorzieningen in orde zijn

Hoogstwaarschijnlijk heb je bij de aanschaf van een nieuwe keuken ook nieuwe keukenapparatuur uitgezocht. Dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld een nieuwe groep of aardlekschakelaar moet bijplaatsen in je bestaande groepenkast zodat al je apparatuur na de montage perfect werkt. Ook de keuze voor een inductiekookplaat vraagt om een speciale elektronische aansluiting. 

Plaats de nodige bouwkundige voorzieningen

Bij een nieuwe keuken horen vaak ook bouwwerkzaamheden. Denk hierbij aan het stucen van het plafond, het betegelen van de wand, het boren/frezen in beton of het plaatsen van een muur-, dak- of platdakdoorvoer. 

Controleer het leidingschema 

Bij de aankoop van je nieuwe keuken, krijg je van ons een leidingschema. Dit leidingschema geeft heel nauwkeurig aan waar onder andere de leidingen moeten liggen en wat de installatievoorschriften zijn. Zorg ervoor dat je keuken hieraan voldoet voordat de nieuwe keuken bij je op de stoep staat. 

Elke ruimte vraagt om verschillende bouwwerkzaamheden

Wanneer je een nieuwe keuken hebt gekozen die qua opstelling en type apparatuur erg lijkt op je oude keuken, kunnen bovengenoemde bouwwerkzaamheden erg meevallen. Vaak liggen de leidingen dan al op de goede plek en zijn er geen extra elektronische of bouwkundige voorzieningen nodig. Kies je voor een totaal andere keuken, dan zal je waarschijnlijk wat extra werk moeten verrichten. Wil jij hier meer over weten? Maak dan een afspraak in één van onze showrooms en laat je adviseren.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken