De 6 voordelen van koken op inductie

Gratis Brugman magazine

  • 56 pagina's inspiratie
  • Gratis in de brievenbus
  • Inclusief echte klantervaringen

De 6 voordelen van koken op inductie

Gepubliceerd op 11-12-2017

Op het gebied van kookplatenzijn er meer wegen die naar Rome leiden. Veel mensen kiezen nog voor het traditionele en bekende koken op gas. Maar elektrisch koken, en dan vooral inductiekoken, wint de laatste jaren behoorlijk aan populariteit. Dat heeft onder andere te maken met factoren als gemak en veiligheid, maar ook met een groeiende milieubewustheid. Bovendien komen er steeds meer berichten dat de overheid koken op gas langzaamaan uit de Nederlandse keuken wil laten verdwijnen vanwege het milieu. Wij hebben daarom alvast zes voordelen van inductiekoken voor je op een rijtje gezet.

1. Een veilige manier van koken

Inductiekoken is de meest veilige manier van koken. Er komt immers geen vuur aan te pas. Daarnaast werkt inductie met een intelligente manier van verwarmen. De inductiekookplaat verwarmt alleen de plek waar je pan of bijvoorbeeld braadslede staat. Zodra deze van de plaat worden gehaald, schakelt de kookplaat vanzelf uit en kan je je er niet aan verbranden. Veiliger kan haast niet.

2. Boosterfunctie voor snel koken

Vrijwel alle inductiekookplaten beschikken over de boosterfunctie. Dat betekent dat je het vermogen van twee kookplaten samen kunt voegen, zodat verhitting tot wel 30% sneller gaat. De kooktijd van bijvoorbeeld je pasta vermindert aanzienlijk en zo heb je na je lange werkdag binnen een mum van tijd toch nog een lekker gerecht op tafel.

3. Flexibel koken met flexzones

Waar je bij een kookplaat met pitten rekening moet houden met het formaat pannen, kies je bij een inductieplaat met flexzones zelf waar je je pan of braadslede neerzet. De kookplaat detecteert waar iets staat en verwarmt dat deel. Het aantal en de vorm van je pannen of ander kookgerei maakt daarom geen enkel verschil. Alles is mogelijk.
 

4. Inductie doet het werk voor je

Een van de grote voordelen van inductiekoken is dat de kookplaat voor jou het werk doet. Je stelt de gewenste temperatuur en tijd in en de kookplaat voert dit voor jou uit. Overkoken of aanbranden kan niet meer en als het nodig is, kun je gemakkelijk even de keuken verlaten.

5. Energiezuinig

Inductiekoken is goed voor het milieu en daarmee ook voor je portemonnee. Door de manier waarop inductie werkt, wordt een groter deel van de verbruikte energie omgezet in warmte dan bij andere vormen van koken. Bovendien verwarmt de inductiekookplaat alleen het gedeelte waar de pan op staat en gaat er dus geen energie verloren.

6. Gemakkelijk in onderhoud

De inductiekookplaat die in verschillende formaten verkrijgbaar is, wordt ingelegd in het werkblad. Er zijn geen randen aanwezig waardoor je een strakke look in je keuken creëert. En niet onbelangrijk, het egale vlak van het aanrecht in combinatie met de kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Even een doek eroverheen en klaar.
 

Zelf ervaren

Wil je inductiekookplaten met eigen ogen zien en zelf ervaren? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms waar onze adviseurs je graag te woord staan.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Home
Keukens
Terug
Sluiten