Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Koken op inductie: de 6 belangrijkste voordelen

Inductiekoken is niet voor niets de populairste elektrische manier van koken. Naast dat het veilig is, is koken op inductie makkelijk en energiezuinig. Koken op gas verdwijnt mede op last van de overheid meer en meer in Nederland, onder andere door het schadelijke effect op het milieu.

Inductiekoken is een fijn alternatief. Een bijkomend voordeel is dat inductiekookplaten erg stijlvol en chique ogen.
In deze blog zetten we de voordelen van koken op inductie voor je op een rijtje.

1. Fijn voor de portemonnee en het milieu

Koken op inductie is enorm energiezuinig. Dankzij de efficiënte werking van inductie wordt er een groter deel van de energie omgezet in warmte dan bij andere vormen van koken.

De inductiekookplaat verwarmt daarnaast alleen het gedeelte waar de pan op staat. Er gaat dus weinig energie verloren, waardoor jij het milieu spaart. Dat is bovendien ook een fijne bijkomstigheid voor jouw portemonnee.

2. De veiligste manier van koken

Door het gebrek aan gas en vuur bij inductiekoken, is het één van de veiligste manieren om jouw maaltijd te bereiden. Een inductiekookplaat verwarmt daarnaast alleen het gedeelte waar de pan op staat.

Wanneer je de pan van de kookplaat afneemt, schakelt de kookplaat zich automatisch uit. Daardoor verbrand je je niet aan de plaat.

3. Snelle manier van koken

Het gros van de inductiekookplaten beschikt over een functie waarmee je voedsel sneller verwarmt. Deze boosterfuncties zorgen ervoor dat je het vermogen van twee kookplaten kunt samenvoegen. Op die manier gaat verhitting tot wel 30% sneller en tover jij binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. 

4. Strakke uitstraling

Naast de vele functionele en technische voordelen, zijn inductiekookplaten ook voorzien van een strak en luxe design. Deze designs sluiten mooi aan bij elke keukenstijl. Een inductiekookplaat is daarom ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan elke keuken.

5. Flexibel en gemakkelijk

Inductiekookplaten werken enorm intuïtief. Je stelt eenvoudig de tijd en gewenste temperatuur in, waarna de inductiekookplaat al het werk voor je uit handen neemt. De kookzones van een inductiekookplaat zijn ook erg flexibel in te delen, waardoor koken nog makkelijker wordt.

Een inductiekookplaat detecteert gelijk wanneer ergens een pan op staat: ongeacht de grootte en vorm van je pan. Zonder moeite verwarmt de plaat wanneer jij dat aangeeft precies dat deel waar de pan op staat.

6. Snel schoon

Tot slot zijn inductiekookplaten gemakkelijk in onderhoud. Door het gladde oppervlak waar de kookplaat uit bestaat, hoef je nooit achter lastige hoekjes of randjes te poetsen. Je haalt er simpelweg een doekje overheen en de kookplaat is spic en span en weer klaar voor gebruik.

Kom langs in onze showroom

Benieuwd naar de diverse varianten van de energiezuinige inductiekookplaat? Kom dan langs in een van onze showrooms. Onze adviseurs laten je met plezier alle mogelijkheden zien en beantwoorden graag al je vragen.

Magazine aanvragen
Afspraak maken