Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

De 5 beste tips bij het kopen van een keuken volgens food influencer Leonie ter Veld

Food influencer Leonie ter Veld is een paar maanden geleden begonnen aan het bouwen van haar eigen droomkeuken. Je eigen keuken ontwerpen, dat is best een hele klus! Wanneer je helemaal zelf je eigen droomkeuken samenstelt zijn er heel veel dingen waar je over moet nadenken. Om Leonie een handje op weg te helpen kwam ze langs bij Brugman voor een adviesgesprek. In deze blog staan we stil bij Leonie’s beste tips. Benieuwd naar de overige tips? Of wil je meer lezen over haar ervaring? Ga dan snel naar haar blog en ontdek hoe je jouw droomkeuken helemaal zelf ontwerpt.

1. Breng je wensen in kaart

Om een goed idee te krijgen van jouw droomkeuken is het belangrijk in kaart te brengen wat je graag wil in de keuken. Hoe groot moet de keuken worden? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? En hoeveel werkruimte? Kortom, hoe wil jij de keuken gebruiken?

2. Zoveel mogelijk inspiratie opdoen

Vervolgens is het zaak na te denken over hoe jouw ideale keuken eruit moet zien. Welke stijl vind je mooi? Voor welke kleuren ga je en welk materiaal past daarbij? De keuze is reuze wanneer het aankomt op de look van jouw nieuwe keuken. Ga dus vooral inspiratie opdoen! Zo kun je ontdekken wat je mooi vind. Kijk bijvoorbeeld eens rond op internet of bezoek verschillende showrooms. Een handige tip is het maken van een moodboard. Hierdoor creëer je een mooi overzicht van jouw wensen aan de hand van jouw favoriete voorbeelden.

3. Zorg voor een slimme indeling

De indeling van jouw nieuwe keuken is heel belangrijk. Je wilt tenslotte comfortabel gebruik kunnen maken van de keuken en het zo inrichten dat de indeling helemaal aansluit bij jouw wensen. Kijk bijvoorbeeld goed naar de plaats van jouw apparatuur. Waar komt de koelkast? En de vaatwasser? Welke afzuigkap neem je en waar plaats je die? Vervolgens kun je nadenken over de kasten en lades.

4. Lees je in over apparatuur

Wanneer je jouw nieuwe keukenapparatuur gaat uitkiezen is het belangrijk stil te staan bij wat je nodig hebt. De mogelijkheden qua keukenapparatuur zijn eindeloos. Je wil natuurlijk apparatuur van een goede kwaliteit, maar let ook op het design! Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei technologische snufjes te bedenken. Welke functionaliteiten vind jij belangrijk?

5. Vergeet de stopcontacten niet!

Zonder stopcontacten kun je nauwelijks iets in de keuken. De oven, blender, koelkast, vriezer, noem het maar op. Voor alles is stroom nodig. Denk dus goed na over de plaatsing van je stopcontacten, zodat je altijd stroompunten in de buurt hebt. 

Jouw eigen droomkeuken ontwerpen?

Maak een afspraak en kom langs voor een adviesgesprek. Onze experts staan voor je klaar om mee te denken over jouw ideale keuken. Bovendien ontvang je een gratis 3D tekening. Zo ben je helemaal klaar om jouw droomkeuken te realiseren. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken