Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer is niet alleen sfeervol, het is ook goed voor je gezondheid en humeur! Planten verbeteren namelijk de luchtvochtigheid in de ruimte. Dankzij de luchtzuiverende werken hebben bacteriën nauwelijks kans. Zeker in een vochtige ruimte als de badkamer zijn planten ideaal! Bovendien verbeteren planten ons humeur. Ze zorgen voor een kalmerende werking en creëren dankzij de natuurlijke kleuren een fijne sfeer in de ruimte. Met planten in de badkamer geniet je dus van vele voordelen!

Waar zet je de planten neer in de badkamer?

De plaats van de planten in de badkamer is afhankelijk van jouw badkamer en het soort plant. Gelukkig is er veel mogelijk wanneer je planten in de badkamer wil plaatsen. Een plant in een pot kan op de grond staan, maar staat ook prachtig op een krukje in de ruimte. Deze plekken zijn ideaal wanneer de plant niet te veel licht nodig heeft. Heeft jouw plant wel natuurlijk licht nodig? Dan is de vensterbank een geschikte plek! Of hang een plant aan het plafond of de muur. Zo krijgen ze voldoende licht en geef je jouw badkamer een natuurlijke uitstraling.

De leukste planten voor in de badkamer

Wanneer je een planten wil aanschaffen is de keuze reuze. Benieuwd naar de leukste planten voor jouw badkamer? Brugman zet ze voor je op een rijtje! 

Drakenplant
Deze stoere plant houdt erg van een hoge luchtvochtigheid. Een te droge ruimte zal de bladeren van de drakenplant verkleuren. In de badkamer komt deze plant dus prachtig tot z’n recht!

Kentia Palm
Met z’n diepgroene bladeren is de Kentia Palm een stijlvolle plant. Dankzij de sterk zuiverende werking is deze plant heel goed voor de gezondheid. Bovendien heeft de kentia palm weinig licht en water nodig en is dus ideaal voor de donkerdere badkamers. 

Aloë Vera
Deze veelzijdige plant hecht niet veel waarde aan de omgeving. De Aloë Vera plant is een sterke vetplant en relatief klein van stuk. Je kunt de plant dus overal kwijt in de badkamer! Daarnaast kun je het sap gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het maken van een gezichtsmasker. 

Graslelie
De graslelie kennen we ook wel als de spinnenplant. Deze plant zuivert de ruimte als geen ander en vindt vrijwel iedere plek prima. De badkamer is dus een geschikte plek voor de graslelie. Zorg er wel voor dat deze plant genoeg water krijgt, anders droogt deze uit.  

Sanseveria
Deze stijlvolle plant, ook wel bekend als de Vrouwentong, leent zich uitstekend voor de badkamer. De sanseveria is namelijk dol op luchtvochtige ruimtes en heeft een zuiverende werking. Plaats de plant wel op een donker plekje, zonlicht doet ‘m geen goed. 

Klimop
Hoewel we de klimop vooral buiten zien, is deze plant ook super mooi voor de badkamer. De klimop is het mooist wanneer deze naar beneden hangt, zodat je een speels effect krijgt. Bovendien bevordert deze mooie plant de nachtrust. Win-win!

#mijnbrugman

Ben je trots op jouw Brugman keuken of badkamer en wil je deze graag laten zien? Plaats jouw foto op Instagram met #mijnbrugman en ook jouw foto komt op deze website of op de Instagram van Brugman keukens & badkamers.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen? Kom dan langs bij een van de winkels van Brugman en laat je inspireren! Ook voorzien de badkameradviseurs van Brugman je graag van een gratis en persoonlijk advies voor jouw nieuwe badkamer. Maak een afspraak en ontvang advies op maat, een gratis tekening en 3D ontwerp door professioneel opgeleide adviseurs. Jouw persoonlijke wensen én budget staan hierbij uiteraard voorop.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken