Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Keuzes 'voor later' in je badkamer

Vind jij het belangrijk dat er in jouw badkamer al is nagedacht over later? Zodat de badkamer, óók als je straks een jaartje ouder bent, veilig en comfortabel is? Houd hier in het ontwerp dan nu al rekening mee. Door je badkamer al helemaal ‘future-proof’ maken óf alvast ruimte te maken voor slimme aanpassingen. 

Ruimtelijk ontwerp 

Zorg voor wat extra ruimte. Zodat je, als je in de toekomst misschien wat minder mobiel bent, voldoende bewegingsvrijheid hebt. Hierbij geldt: hoe minder ‘obstakels’ in de badkamer, hoe beter. Ook slim: laat, als het even kan, je badkamerdeur naar buiten toe opendraaien. Scheelt enorm! 

Bewegingsruimte in de douche 

Maak om dezelfde reden óók de douche wat ruimer. Stukken comfortabeler én je houdt ruimte over voor een eventueel zitje. Dat kan op latere leeftijd toch van pas komen. Je kunt dan kiezen voor een los zitje, of voor een exemplaar dat je aan de muur bevestigt. Natuurlijk kun je ook nu al een zitje inbouwen, bijvoorbeeld door het mee te tegelen. Houd ook alvast rekening met ruimte voor wandbeugels. Je hebt ze misschien nooit nodig, maar het is fijn als het kan. Ook een optie: een verlengde glijstang. Hier bevestig je de douchekop aan én je kunt je eraan vasthouden. Zo’n stang moet natuurlijk wel stevig verankerd worden in de muur.

Antislip 

Geen overbodige luxe: een antislipvloer in je badkamer. Het voorkomt vervelende uitglijders. Vooral in de douche is dit eigenlijk een vereiste. Wil je de huidige vloer laten liggen? Dan kun je ook een speciale coating laten aanbrengen. 

Geen drempels 

Kies het liefst voor een drempelloze inloopdouche (met antislip dus). Dit is veiliger en maakt je badkamer ook ruimtelijker. Toch liever in bad? Denk dan eens aan een inloop-bad. Dit bad heeft een waterdicht deurtje in de wand, zodat je niet over de rand hoeft te stappen. Ook in het bad kan een wandbeugel straks prettig zijn. Houd daar alvast rekening mee.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Welke keuzes voor later kun je nog meer maken?

Zitten aan de wastafel

Door voor een wastafelmeubel met een open onderkant te kiezen, kun je er later een kruk of stoel bij zetten. Nét wat comfortabeler. Dit meubel is wel wat lager dan normaal. Heb je daar nu nog geen trek in? Dan is een verstelbaar meubel een optie: kun je kiezen of je blijft staan of gaat zitten. Let er wel op dat je het meubel straks niet als steun gaat gebruiken. Daar is het niet op berekend. Je kunt dan beter een beugel rondom de wastafel plaatsen.

De hoogte van het toilet

Je bent geneigd om het toilet wat hoger te hangen als je ouder wordt. Maar voor de zithouding is een lagere variant toch echt beter. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om later een beugel te kunnen plaatsen, die je helpt bij het gaan zitten en opstaan. Door voor een opklapbare beugel te kiezen, hangt deze niet onnodig in de weg. Let op: de muur waar de beugel aan bevestigd wordt, moet wel voldoende steun geven. Een gipswandje is niet stevig genoeg.

Geen gedoe met toiletpapier

Een douchetoilet is super hygiënisch. De waterstraal is aangenaam warm en maakt alles goed schoon, zonder dat je toiletpapier nodig hebt. Dit scheelt een hoop ‘gedoe’, zeker als je je straks wat minder soepel kunt bewegen. Door voor een douchetoilet met föhn te kiezen, hoef je helemaal geen extra handelingen meer te doen.

Extra comfort

Niks mis met wat extra luxe en comfort. Zeker als je een jaartje ouder wordt! Met een sunshower maak je het douchemoment extra ontspannen. Je kunt kiezen voor UV- én infraroodlicht of alleen voor infraroodlicht. Het infrarood ontspant je spieren, stimuleert de bloedsomloop en verlicht eventuele pijnklachten. De UV-straling zorgt voor een mooie teint en kan uitkomst bieden bij huidproblemen. Ook bezorgt het zonlicht je een extra vitamine D boost: een betere weerstand, meer energie en sterkere botten.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken