Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Je badkamer slim inrichten

In je badkamer wil je graag veel functionaliteit kwijt: als het even kan een douche, bad én toilet. Tegelijkertijd is het meestal niet de grootste ruimte van het huis. Door op een aantal dingen te letten bij de indeling van de badkamer, benut je de badkamer optimaal terwijl je het tóch lekker ruimtelijk houdt.

Slimme opbergers

Hoe minder ‘rommeltjes’ in het zicht, hoe rustiger en dus ruimtelijker de badkamer oogt. Zorg dus voor voldoende bergruimte! Met dichte kasten en andere niet-transparante opbergers. Is je badkamer aan de krappe kant? Dan zijn ondiepe maar hoge meubels de beste keuze. Zorg er wél voor dat de badkamerkasten van dezelfde serie/ meubellijn zijn. Om het optisch ruimtelijk te maken ga je het liefst voor hangende meubels, of meubels op hoge pootjes. Kies om dezelfde reden ook voor een hangtoilet en (hangende) designradiator. Ook handig: een spiegelkast. Hier kun je vaak veel meer in kwijt dan je denkt en met een grote spiegel lijkt de ruimte twee keer zo groot. Dit is voornamelijk erg praktisch wanneer je een kleine badkamer optimaal wilt inrichten.

Ruimtelijk en luxe: de inloopdouche

Kies het liefst voor een inloopdouche. Zonder douchedeur of -gordijn dus. En met slechts één wand als afscheiding van de rest van de ruimte. Een glazen wand is verreweg de beste keuze. Zo voel je je een stuk minder ‘opgesloten’ in de douche. Het oogt ook veel ruimtelijker en doet lekker luxe aan. Laat de douchevloer zo naadloos mogelijk overlopen in die van de badkamer: ga het liefst voor een douchevloer uit één stuk. Scheelt je ook weer poetswerk!

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • Vraag ons nieuwe gratis keuken en badkamer magazine aan
  • 60 pagina's vol met inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Compact badderen

Dol op badderen? Bekijk dan eens of je een hoekbad kwijt kunt: een echte ruimtebespaarder. Ook een taps toelopend bad is een slimme zet: neemt minder plek in beslag, maar doet niets af aan het comfort. En, al zou je het niet direct verwachten, ook een vrijstaand model is een optie. Vrijstaande baden zijn namelijk een stuk compacter dan inbouwmodellen. Zet het bad nét een stukje van de muur af.

Werk met grote oppervlakken

Geen kleine tegeltjes of mozaïek op de wanden dus, maar grote, egale tegels. Nóg beter: houd je muren helemaal glad, door ze af te werken met beton ciré of een vochtbestendige verf. Op de vloer is een gietvloer ideaal. Liever tegels? Houd bij het leggen dan rekening met de ruimte. In een ondiepe badkamer leg je de vloertegels het beste in de lengte. En in een smalle ruimte benadruk je de breedte door ook breed te tegelen. Geldt natuurlijk ook voor de wanden. Helemaal van nu: tegel de wanden verticaal recht. Zo lijkt je badkamer stukken hoger.

En: met zoveel mogelijk licht

Donkere meubels of muren maken de ruimte optisch kleiner. Kies dan ook voor rustige, lichte tinten als wit, lichtgrijs en zand. Bang dat het saai wordt? Door met contrasten in kleur, materiaal en afwerking te werken geef je de ruimte wat extra pit.

Ook de verlichting doet een hoop, zeker als er geen of weinig natuurlijk licht voorhanden is. Hier geldt opnieuw: meer licht = meer ruimte. Zorg dus voor voldoende spots! En laat het daglicht zoveel mogelijk binnen door de raambekleding licht en semi-transparant te houden: jaloezieën zijn ideaal.

Schuiven maar!

Niet het eerste waar je aan denkt maar wél een belangrijke: de badkamerdeur. Een naar binnen draaiend exemplaar neemt veel ruimte in beslag. Bekijk of je de deur naar buiten open kunt laten draaien óf, en dat ziet er ook nog eens tof uit, installeer een schuifdeur.

Meer makkelijke & slimme tips?

Wil je meer handige tips ontvangen van Brugman? Ontdek dan de makkelijke & slimme tips op de website van Brugman of kom langs in een van onze showrooms. De badkameradviseurs van Brugman voorzien je van handige tips voor het slim inrichten van jouw badkamer. Maak hier een afspraak met een Brugman adviseur, zodat zij genoeg tijd voor jou kunnen nemen om alle wensen door te spreken. Wil je vanuit huis jouw nieuwe badkamer indeling maken? Gebruik dan de handige 3D-ontwerptool van Brugman.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken