Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Tips om gekleurde tegels te combineren

Ontdek hoe je op een moeiteloze en stijlvolle manier verschillende tegelkleuren kunt samenvoegen, zonder dat het te druk of overweldigend wordt. We laten je zien hoe je harmonie en balans creëert, en tegelijkertijd een gevoel van verfijnde schoonheid toevoegt aan jouw badkamer. Met de juiste combinaties kun je een sfeervolle ruimte creëren die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Of je nu kiest voor subtiele tinten of gedurfde contrasten, wij bieden praktische tips en creatieve ideeën om jouw badkamer om te toveren tot een oase van elegantie en rust.

Hoe pas je deze tegeltrend toe in jouw badkamer?

Breng de tegeltrend van verschillende kleuren prachtig tot leven in jouw badkamer door slimme combinaties en creatieve stijlen toe te passen. Witte of lichte tegels kunnen een steriel effect geven, maar dit kun je eenvoudig voorkomen door ze te combineren met andere kleuren en materialen. Denk aan een spannende mix van wit met donkere elementen of tegels voor een levendige ruimte.

Een veelgebruikte trend is ton-sur-ton, waarbij verschillende aardetinten worden gebruikt. Begin met een basiskleur en speel met verschillende tinten om diepte en karakter toe te voegen aan de badkamer.

Levendig, persoonlijk en uitnodigend:
de voordelen van gekleurde tegels!

Voor wie meer kleur wil, kan subtiel te werk gaan met zachte pasteltinten, een enkele felle accentkleur of een opvallende patroontegel met kleurelementen. Zo creëer je een verfijnde en eigentijdse uitstraling zonder dat het overweldigend wordt.

Gekleurde tegels in de badkamer bieden een scala aan voordelen die de ruimte transformeren en verrijken. In tegenstelling tot traditionele neutrale tinten, voegen kleurrijke tegels een levendige en persoonlijke touch toe aan de badkamer. Ze creëren een uitnodigende sfeer en kunnen de ruimte groter en lichter laten lijken.

Of je nu kiest voor zachte pasteltinten voor een subtiele verfijning, opvallende felle kleuren voor een gedurfde uitstraling, of een harmonieus ton-sur-ton palet voor een rustgevende ambiance; gekleurde tegels openen een wereld van creatieve mogelijkheden om van je badkamer een echte eyecatcher te maken.

Gekleurde tegels voor iedere badkamerstijl

Bij het kiezen van tegelkleuren en combinaties voor verschillende badkamerstijlen zijn er talloze mogelijkheden om de juiste ambiance te creëren:

Moderne badkamer 
Glanzende tegels in tijdloze kleuren zoals zwart, grijs of wit zijn een uitstekende keuze die een gevoel van elegantie en verfijning oproepen. 

Industriële badkamer
Robuuste tegels in donkere tinten, gecombineerd met houten elementen, passen perfect bij de stoere uitstraling. 

Landelijke badkamer
Een landelijke badkamer komt tot leven met natuurlijke kleuren, zoals beige en bruin, waarbij ton-sur-ton combinaties zorgen voor een warm en harmonieus geheel. 

Design badkamer
Tegels in zwart en goud voegen een vleugje luxe en exclusiviteit toe. Gebruik een groot tegelformaat voor een extra gevoel van luxe.

Retro badkamer
Opvallende tegels in tinten als oud-roze of diepgroen zijn de ideale keuze, waarmee je een speelse en nostalgische sfeer creëert.

Overtuigd van deze tegeltrend?

Met gekleurde tegels creëer je een sfeervolle ruimte die bij jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Maak een afspraak met één van onze adviseurs en kom langs bij Brugman. Iedere showroom van Brugman heeft een groot tegelplein waar een adviseur je kan voorzien van alle informatie en mogelijkheden. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs en ontdek de laatste tegeltrends en meer! 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken