Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Burrata vlinderpasta met truffel tapenade

We gaan een heerlijke herfst pasta maken met de fijne herfstige smaak van champignon-truffel tapenade, gegrilde groenten en een super romige burrata. Een gerecht dat je snel en gemakkelijk maakt en volop smaak heeft. Gebruik er wat extra truffelolie bij voor dat echte restaurant-gevoel bij jou thuis.

Ingrediënten:

  • 1 burrata
  • 250 gram vlinderpasta
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 el kappertjes
  • 2 el champignon-truffel tapenade
  • Truffelolie
  • Zout/ peper
  • Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • 10 groene olijven 

Benodigdheden:

  • Een grillpan
  • Een pasta pan
  • Een schaal
  • Een vergiet

Bereiding:

  • Snijd de courgette en aubergine in plakken. Doe de courgette in een schaal en strooi er wat zout, Italiaanse kruiden en olijfolie over. Hussel goed, strooi wat zout op de aubergine en laat even uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna droog met wat keukenpapier. Verhit een grillpan en grill de groenten aan beide zijden tot ze mooie grill-streepjes hebben. 
  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar en giet af in een vergiet. 
  • Doe de pasta in een schaal en schenk er wat truffelolie over en schep de tapenade erbij. Mix het geheel goed en voeg dan de gegrilde groenten toe. 
  • Leg de burrata op de pasta en snijd hem open, verdeel over de pasta. Maak hem af met de kappertjes, olijven en basilicum.

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken