Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Recept rundvlees stoofpotje

Brrr als het buiten lang donker blijft en het koud wordt dan verlangen we naar een lekker bordje met ‘comfort food’. Ideaal is een stoofpotje, deze kun je opzetten, daarna rustig aan het werk of andere dingen in huis doen. Paar uurtjes later ruikt je keuken heerlijk, is je maaltijd klaar en kun je genieten van boterzacht vlees. Serveer met een gekookt aardappeltje of puree. 

Ingrediënten:

  • 1 kg riblappen
  • 2 witte uien
  • 5 wortelen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 flesje Bockbier 
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen 
  • 1 tl chilipoeder 
  • Zout
  • Peper
  • 4 el tarwebloem 
  • 4 el bakboter

Benodigdheden:

  • Stoofpan (of hapjespan)
  • Kom
  • Scherp mes

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortels schoon en snijd in plakjes. 
  • Snijd het vlees in blokjes van twee bij twee en doe in een kom, bestrooi met peper en zout en de bloem en hussel goed. 
  • Doe het bakvet in de pan en bak eerst het vlees tot het bruin is, schep uit de pan terug in de kom. Bak dan de knoflook, ui en wortels in de pan voor een aantal minuten en voeg het vlees weer toe. 
  • Blus af met het bockbier en vul verder aan met water. Verkruimel de blokjes bouillon erbij, voeg de laurier, jeneverbessen, en het chilipoeder toe. Deksel op de pan en zeker 4 uur lekker laten pruttelen op laag vuur. 

Eet smakelijk!

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken