Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

Hemelvaartsdag geopend: Een extra lang weekend met €1.000,- extra montage korting!

De tegeltrends van 2024

Ben je op zoek naar tegel inspiratie voor jouw nieuwe badkamer? Of wil je de badkamer of keuken wand stylen volgens de laatste trends? Brugman heeft voor jou de leukste ideeën en mogelijkheden uitgezocht. We delen in deze blog de nieuwste trends in tegels. Ben je benieuwd hoe jij deze tegeltrends van 2024 toepast? Lees dan snel verder.

Patronen als kunstwerken

In 2024 worden tegels niet alleen gezien als functioneel, maar als kunstwerken op zich. Van gedurfde patronen tot verfijnde kleurenpaletten: alles kan! Er is een overvloed aan keuzes voor verschillende tegel- en legpatronen. Combineer deze verschillende patronen met elkaar en maak van de badkamer een echte eyecatcher met een unieke uitstraling!

Natuurlijke tinten en texturen

Laat de rust en schoonheid van de natuur terugkomen door te kiezen voor tegels in natuurlijke kleuren en texturen. Kies bijvoorbeeld voor houtlook tegels of betonlook, maar ook steenstructuren zoals marmer(look) en tegels met reliëf zie je veel  in 2024! Deze texturen creëren diepte en warmte. Ook in de keuken kun je bijvoorbeeld kiezen voor houtlook tegels. Een tegel die ook niet meer weg te denken is en steeds vaker wordt gekozen in de Terrazzo look tegel. Deze kun je kiezen voor de badkamer, keuken en het toilet. 

Kleur bekennen

Naast natuurlijke tinten zijn gekleurde tegels ook een echte trend! Kies bijvoorbeeld een wand met een gekleurde tegel. Van diepblauw, groen of goud. Ook hier is de keuze reuze! . Combineer levendige tinten met subtiele accenten en accessoires voor een gebalanceerd en toch opvallend ontwerp. Wij geven je handige tips om gekleurde tegels te combineren.

Groots

Grote tegels zijn dé trend voor vloeren en wanden. Niet alleen in de badkamer, maar ook als woonvloer. Naast het feit dat ze een eigentijdse uitstraling geven, creëren ze ook de illusie van ruimte, waardoor zelfs de kleinste badkamers en woonruimtes groter lijken.. Denk aan grote betegelde oppervlakken met minimale voegen voor een strakke en moderne look. Wist je dat je de kleur van de voeg perfect kunt laten aansluiten bij de tegel? Zo zie je de voegen bijna niet! 

Mix en Match

Wij houden van creativiteit en door het toepassen van deze laatste trend kun je lekker mixen en matchen met verschillende tegels. Zo geef je jouw badkamer of keuken een unieke stijl! Combineer verschillende patronen, kleuren en texturen met elkaar. Dit zorgt voor een speelse uitstraling. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij.

Je kunt ook prima mixen en matchen met tegels in dezelfde kleurtinten. Alleen al door verschillende patronen of texturen te gebruiken krijg je een mooie uitstraling in de ruimte.

Kortom, de tegeltrends van 2024 bieden eindeloze mogelijkheden. Of je nu gaat voor gedurfde patronen, natuurlijke texturen, levendige kleuren, groot formaat tegels of een mix en match badkamer, alles kan en wij helpen jou daar graag bij! In onze winkels vind je volop tegelinspiratie! 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken