Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Industriële keukens

Een industriële keuken staat bekend om zijn stoere, robuuste en authentieke stijl. In deze keuken zijn imperfecties toegestaan en combineer je verschillende materialen, kleuren en meubels met elkaar. De industriële keuken is populair door de vele mogelijkheden qua styling.

Zwart en grijs

De veelgebruikte kleuren bij een industriële keuken zijn zwart en grijs. Deze kleuren zijn neutraal, makkelijk te combineren en helpen mee aan het creëren van de stoere uitstraling. Je kan er ook nog eens alle kanten mee op. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte muur of voor meerdere accessoires van deze kleur. Er zijn genoeg mogelijkheden voor het combineren van deze kleuren in de industriële keuken.

Kookeiland

De industriële keuken staat bekend om de ruimtelijke sfeer, om hierop in te spelen is een kookeiland een geschikt keukenmeubel. Een kookeiland is de ideale plek om samen te komen met het gezin of een gezellige avond te hebben met vrienden, familie of partner.  Keukenopstellingen met een kookeiland zorgen voor een ruimtelijk effect en geven extra sfeer in de keuken. Deze twee kenmerken zijn onmisbaar in de industriële keuken.

(copy 1)

Keukenkasten

Ook keukenkasten zijn onmisbaar in de keuken. Deze hoeven niet strak en modern te zijn, met de opstelling en materialen kan gespeeld worden. Kies bijvoorbeeld voor een industrieel rek, een wandplank met een betonlook of industriële kasten van hout. Hierdoor creëer je voldoende opbergmogelijkheden en wordt de robuuste stijl benadrukt.

Combineer met andere stijlen en materialen

In een industriële keuken kan en mag alles. De stijl is stoer en robuust, maar kan makkelijk gecombineerd worden met zachte stijlen en warme materialen. Een voorbeeld hiervan is een landelijke industriële keuken met houten accessoires. Een volledige houten industriële keuken is ook mogelijk, hierdoor krijgt de ruimte nog meer warmte en sfeer. Houd je van netjes en strak? Kies dan voor een moderne industriële keuken. Hiermee creëer je een stoere keuken met een luxe randje.

Verschillende opstellingen

Iedere keuken is geschikt voor het maken van een industriële keuken. Geef een kleine keuken een industriële look door stoere, zwarte of grijze accessoires te gebruiken. Denk hierbij aan de lampen, keukenkasten en het aanrechtblad. Een keukenblok kan een industriële uitstraling krijgen door donkere kleuren en grove materialen te gebruiken. In een industriële hoekkeuken, rechte keuken, parallel keuken en U-keuken kan je je creativiteit de vrije loop laten. Verf de muren zwart of grijs, hang keukenkastjes aan de muur voor meer opbergmogelijkheden en plaats een kookeiland voor een ruimtelijk effect. Eén van de kenmerken van de industriële keuken is de combinatie tussen meubels en accessoires. Doe dit vooral, want er is genoeg ruimte en zo kan je volop genieten van de industriële keuken!

Meer weten? Plan eenvoudig online een afspraak bij Brugman

Nieuwsgierig geworden naar een industriële keuken? De adviseurs van Brugman helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. Bekijk ook onze video over de industriële keuken. 

Magazine aanvragen
Afspraak maken