L-keuken met bar

De L-keuken met bar combineert de voordelen van een L-keuken, een open keuken en een keuken met bar. Ben je op zoek naar veel opbergruimte, een praktische opstelling en gezelligheid? Dan is de L-keuken met bar de ideale keukenopstelling voor jou! De bar zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar is ook nog eens zeer praktisch. Bijvoorbeeld voor het ontbijt, want alles wat je nodig hebt is zo gedekt en weer afgeruimd. We vertellen je graag meer over de praktische kenmerken van de L-keuken met bar: 

Kenmerken van de L-keuken met bar

  • Praktische indeling. Het belangrijkste kenmerk van een L-keuken is de hoekvorm. Deze indeling is erg praktisch, omdat de andere zijde van de keuken altijd dichtbij is. 
  • Verbinding met de woonkamer. Door het toevoegen van een bar maak je een verbinding met de woonkamer. Hiermee creëer je meer eenheid tussen je woonkamer en keuken. Bovendien maak je makkelijker sociaal contact met de mensen in de woonkamer. 
  • Geschikt voor kleine en grote ruimtes. Heb je maar weinig ruimte voor een keuken? Denk creatief, want de L-keuken met bar kan juist voordelen bieden. Zo kun je eten aan de bar en heb je wellicht geen eettafel nodig. Beschik je over een grote ruimte? Door het plaatsen van een brede bar creëer je met diepe lades veel opbergruimte. En dan houd je zelfs nog ruimte over voor meerdere barkrukken.

Ontwerp jouw eigen L-keuken met bar

Ben je benieuwd of een L-keuken met bar de perfecte keukenopstelling is voor jou? Gebruik dan de Brugman keuken 3D ontwerp tool. Met deze tool is het ontzettend makkelijk om je eigen keuken te ontwerpen. Twijfel je bijvoorbeeld of je wel of geen bar wil toevoegen aan jouw L-keuken, dan kun je dat in de 3D ontwerp tool uitproberen. Ook helpt deze tool je met het uitkiezen van de stijl die jou aanspreekt. Ga jij voor een moderne, landelijke, klassieke of een industriële keuken? Probeer het uit!

Tips voor een L-keuken met bar

Om jouw L-keuken met bar praktisch in te delen hebben we een aantal tips op een rij gezet:

  • Bij een L-keuken met bar is het fijn de spoelbak, het fornuis en de koelkast dicht bij elkaar te hebben, zodat je niet veel hoeft te lopen. Zorg wel voor voldoende werkruimte tussen de spoelbak en het fornuis voor het snijden van bijvoorbeeld groente. 
  • Wanneer je de bar extra diep maakt, heb je zowel plaats voor lades of keukenkastjes aan de ene kant als een zitgedeelte aan de andere kant.
  • Wanneer je kiest om te koken op het bargedeelte, verdiep je dan in de verschillende mogelijkheden voor het afzuigen van kookluchtjes. Een afzuigkap kan een echte toevoeging zijn aan je keuken, maar je kan ook kiezen voor een onopvallende afzuiging geïntegreerd in de kookplaat.
  • Een koelkast kan je het beste aan het uiteinde van de keuken plaatsen voor een goede optische verhouding. Bij een L-keuken met een bar heb je echter nog maar één uiteinde over om de koelkast te plaatsen. Denk er daarom ook eens over om te kiezen voor een vrijstaande koelkast. 
  • Meer opbergruimte nodig? Plaats zwevende kastjes boven het aanrecht. Dan behoud je werkruimte, maar creëer je tegelijkertijd meer opbergmogelijkheden.

Advies over de keukenindeling

Heb je onze 3D keuken ontwerp tool al uitgeprobeerd om jouw L-keuken met bar te ontwerpen? Je kan jouw ontwerp meenemen naar één van onze vestingen en samen met onze adviseurs nog eens bekijken. Ook als je meer informatie nodig hebt of graag wil dat we voor jou aan de slag gaan met een keukenontwerp, kan je terecht in onze winkels. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een L-keuken met bar. 

Bekijk ook

open keuken

Open keukens

Parallelkeukens

Parallelkeukens

G keukens

G keukens

U keukens

U keukens

L keukens

L keukens

Home
Terug
Sluiten