Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Kleine keukens: groots denken in kleine ruimtes

Beschik je over een kleine keukenruimte en wil je graag inspiratie opdoen? Dan ben je bij Brugman aan het juiste adres! In kleine keukens mag je gerust groots denken: keukens voor kleine ruimtes zijn namelijk mogelijk in veel verschillende opstellingen en stijlen. Ook zijn er handige tips om kleine keuken ruimtes optimaal te gebruiken. Mogelijkheden genoeg, dus laten we snel beginnen met keuken inspiratie voor kleine keukenruimtes.

Kleine keukens in verschillende opstellingen

Kleine keukens kunnen met een slimme indeling in veel verschillende opstellingen worden uitgevoerd. Als basis is een klein keukenblok voor een kleine keuken altijd een goede optie. Als je kiest voor een klein keukenblok met spoelbak kun je de koelkast en het kookstel los in de beschikbare ruimte plaatsen. Als het past kun je ook kiezen voor een volledig geïntegreerde kleine rechte keuken. Hierbij zit alle apparatuur en de spoelbak op één lijn en zit alle apparatuur volledig ingebouwd voor een strak geheel.

Heb je nog iets meer ruimte tot je beschikking, dan is een kleine hoekkeuken of een kleine L keuken vaak een goede optie. Met een kleine keuken in hoekopstelling benut je de ruimte in de hoek optimaal. In een hoek of een L-vormige keuken is verrassend veel opbergruimte mogelijk! Hierdoor houd je in de rest van de keuken meer ruimte over voor apparatuur, werkruimte of een mooie bar.

Een verlengde van de hoekkeuken is een kleine U-keuken. Dankzij de U-vorm wordt de keuken een plek met veel opberg- en werkruimte. Heb je de mogelijkheid voor een kleine open keuken aangrenzend aan de woonkamer? Dan is een kleine keuken met kookeiland of een kleine schiereiland keuken het overwegen waard! Een kleine keuken met eiland voelt groter doordat de ruimte van de woonkamer als het ware bij de keuken wordt getrokken. Hierdoor voelt een kleine keuken ruimtelijker en groter. Een kleine keuken met schiereiland neemt minder ruimte in maar geeft een soortgelijk speels effect.

Tot slot is een kleine keuken met bar in vrijwel iedere kleine keukenruimte het overwegen waard. Door het toevoegen van een klein barretje in de keuken, krijg een multifunctioneel element waar je zelf, met gezinsleden of met gasten de hele dag van kunt genieten. Zo wordt een kleine keuken een gezellige ruimte!

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is in jouw ruimte? Probeer dan onze gratis 3D-keukenplanner. In deze planner is het mogelijk om de ruimte aan te passen naar jouw situatie, zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Om een kleine keuken goed in te richten, hebben de keukenadviseurs van Brugman de volgende handige tips:

Zorg voor rust en eenheid
Om je keuken groter te laten ogen, zijn rust en eenheid belangrijk. Kies voor lichte kleuren en zet zo min mogelijk losse spullen in het zicht. Zorg daarnaast voor eenheid door al je keukenapparatuur in dezelfde kleur aan te schaffen, bijvoorbeeld altijd RVS, grijs, zwart of wit. De kleur maakt niet uit, als er maar eenheid is. Dit geeft een kleine keuken een ruimtelijk gevoel.

Maak optimaal gebruik van de ruimte boven het aanrecht
Kies voor hangkasten en gebruik daarin een handige indeling om jouw keukenspullen zo overzichtelijk mogelijk op te bergen. Maak daarnaast ook gebruik van de ruimte aan de muren door je keukengerei, kruiden en messen op te hangen met een mooi ophangsysteem. Zo creëer je een optimale werk- en leefruimte in de kleine keuken.

Opbergruimte in een kleine keuken

We hebben het al even genoemd, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: in een kleine ruimte is voldoende opbergruimte creëren belangrijk. Dit betekent in de meeste gevallen dat een kleine keuken met bovenkastjes is uitgerust. Je kunt dan ook de ruimte boven de keukenkastjes benutten. Wanneer je kiest voor een kleine keuken zonder bovenkasten is het alsnog mogelijk om gebruik te maken van de ruimte aan de muren. Gebruik hiervoor een ophangsysteem om messen, kruiden en ander keukengerei op te hangen.

Kleine keukens in verschillende kleuren en stijlen

Houd je van luxe en tijdloos? Dan zit je met een kleine zwarte keuken goed. Een zwarte kleine keuken geeft de keuken een luxe en compacte uitstraling en is mooi te combineren met een licht werkblad of lichte muren. Als je op zoek bent naar een frisse en ruimtelijke uitstraling, is een kleine witte keuken ideaal. Een hoogglans witte keuken zorgt door de reflectie van het licht voor een ruimtelijk effect.

Daarnaast is de stijl van de keuken bepalend voor de sfeer. Een moderne kleine keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, afwerkingen en materialen. Daarentegen kenmerkt een landelijke kleine keuken zich door weelderige details, sierlijke vormen en rustieke materialen. Dit geeft een kleine landelijke keuken een knus gevoel. Waar je ook voor gaat, met een kleine keuken kun je alle kanten op. Denk dus vooral groots in een kleine keukenruimte!

Kleine keuken kopen bij Brugman

Heb je genoeg kleine keuken inspiratie opgedaan en wil je je persoonlijk laten adviseren over een keuken in een kleine ruimte? We adviseren je graag, zowel in de showroom als bij je thuis! Maak hiervoor nu een afspraak via onze website. Dan komen we bij je langs of zien we elkaar in de een van onze vestigingen. In ieder geval zit je voor een kleine keuken bij Brugman goed. We zien je graag!

Magazine aanvragen
Afspraak maken