Keukeninspiratie voor jouw keuken

Keukeninspiratie kun je overal opdoen. Zo kun je op internet blogs over keukeninspiratie en keukentrends lezen. Uiteraard kan je ook keukeninspiratie opdoen in showrooms en magazines van keukenwinkels. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat je de opgedane inspiratie ook daadwerkelijk kunt vertalen in jouw droomkeuken. 

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je op moet letten tijdens het inspiratieproces.

Het inspiratieproces

  • Begin breed. Ons advies is om eerst breed te werk te gaan: kijk niet meteen naar afwerkingen en accessoires, maar houd je eerst bezig met de uitstraling van een keuken en de sfeer die er heerst. Er zijn zoveel mogelijkheden dat we je aanraden om deze op je gemak te bekijken.
  • Bepaal de stijl. Wanneer je al iets meer gevoel krijgt bij wat je wel en niet mooi vindt, kun je een bepaalde stijl kiezen. De stijl heeft veel invloed op de uitstraling en sfeer. Dit is daarom een belangrijke stap bij het opdoen van keukeninspiratie. 
  • Verklein de focus. Wanneer je een keukenstijl hebt gekozen, vallen er vanzelfsprekend mogelijkheden af voor de verdere inrichting. Hierdoor kun je steeds gerichter te werk gaan. Je verkleint de focus en gaat kijken naar kleuren, materialen, fronten, verlichting, apparatuur en opbergmogelijkheden: eigenlijk alle elementen waarover een keuken moet beschikken. 
  • Wees creatief. Natuurlijk kun je ook je eigen creatieve geest de vrije loop laten gaan. Er zijn meer mogelijkheden dan de voorbeelden op internet en magazines. Wees daarom creatief en durf eigen combinaties te maken. Zo krijg je stap voor stap een concreet beeld van jouw droomkeuken. 

Inspiratie opdoen: altijd en overal

Het leuke aan keukeninspiratie opdoen is dat het altijd en overal kan. Tip: bewaar alle keukeninspiratie in een aparte map op je computer en maak een lijstje van de dingen die je in jouw keuken terug wilt zien. Zo krijg je een duidelijk beeld voor ogen en kun je je keukenadviseur ook precies vertellen wat je wel en niet wilt. Pinterst is ook een handige tool om veel beeldmateriaal te verzamelen naar jouw smaak en dit simpel te bewaren op je eigen pinboard.

Brugman maakt jouw droomkeuken werkelijkheid

Wanneer je over voldoende keukeninspiratie beschikt, is het tijd om samen met een keukenadviseur te kijken naar de mogelijkheden die jouw ideeën met zich meebrengen. Zo maak je samen keuzes wat betreft de opstelling van de keuken, de indeling en andere praktische zaken. Hierdoor past de keuken zowel wat betreft de uitstraling als het gebruiksgemak helemaal bij jouw persoonlijke wensen.

Keukeninspiratie

Meer inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Vraag dan nu ons gratis magazine aan dat vol staat met keukens in verschillende stijlen en opstellingen, kleur- en materiaalgebruik en de laatste keukentrends. Want de beste keukeninspiratie doe je natuurlijk op bij een keukenspecialist.

Bekijk ook

Stel je keuken samen

Voorbeelden keukens

Keukenspecialist

Keukenoplevering

Keuken ontwerpen

Wat kost een keuken?

Goedkope keukens kwaliteit

Budget keukens

Goedkope keukens bespaar

Nieuwe keuken

Home
Terug
Sluiten