Keukengrepen: klein met een groots effect

Keukenbeslag: Voor grip én grandeur

Keukengrepen geven je grip op je kastdeuren en lades. Maar ook de uitstraling van je keuken wordt voor een belangrijk deel bepaald door de keukengrepen. Verander maar eens de handgrepen van een willekeurig kastje; je krijgt gegarandeerd een compleet andere uitstraling.

Keukengrepen zijn er in een aantal soorten:

  • Opbouwgreep. Deze keukengrepen zijn op de deurtjes van je keukenkastjes bevestigd. Je hebt werkelijk eindeloze keuze in soorten en maten.
  • Ingefreesde greep. Deze keukengrepen liggen verzonken in de deur van je keukenkastje, geplaatst in een gefreesde sleuf. Ze zijn iets prijziger omdat je kastje moet worden bewerkt. Maar je hebt wel de luxe uitstraling van vakwerk.
  • Semigreeploos. Bij dit type keuken zijn de kastdeurtjes aan de bovenzijde voorzien van platte keukengrepen, die je bijna niet ziet. Zo heb je de uitstraling van een greeploze keuken en het gemak van keukengrepen.

Creatief met keukengrepen

Kies vooral de keukengrepen die je mooi vindt en die bij de stijl van je keuken passen. En hoewel keukengrepen zeker van praktisch nut zijn, lenen ze zich ook perfect voor creativiteit. Dus leef je uit! Let bij je keuze in elk geval op de volgende aspecten.

  • Plaats. Met opbouwgrepen kun je ook 'spelen'. Het ligt voor de hand om ze op alle deurtjes op dezelfde plaats te bevestigen. Maar dat hoeft niet! Door te variëren met de plaats van de keukengrepen, creëer je een speels effect.
  • Vorm. Keukengrepen zijn er niet alleen in verschillende soorten. Ook heb je volop keuze in vormen en maten. Wist je dat je keukengrepen heel praktisch kunt inzetten in je keuken? Aan een lange staafgreep hang je bijvoorbeeld heel handig een handdoek of theedoek.
  • Impact. Met opbouwgrepen kun je een statement maken in je keuken. Zeker als je kiest voor opvallende keukengrepen, bijvoorbeeld door de vorm, maat, kleur of het materiaal. Wanneer je kiest voor semigreeploos heb je veel minder keuze in het design van de greep. Logisch, want je kiest juist voor de rust van 'afwezige' keukengrepen.

Laat je inspireren door Brugman

Nieuwe keukengrepen kunnen de uitstraling van je keuken compleet veranderen. Wil je met eigen ogen zien welk verschil keukengrepen maken? Kom dan naar een van onze vestigingen. Om inspiratie op te doen of het effect in jouw keuken te zien in 3D!

Meer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met inspiratie

Kom langs voor persoonlijk advies

Adviesgesprek

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in...

Lees meer

De eerste stappen in het keuzeproces zijn gezet! Onze adviseurs helpen je vanaf hier graag verder. Kom langs in een van onze vestigingen.

Antoon BoerenVestigingsmanager

Bekijk ook

Home
Keukens
Terug
Sluiten