Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Paul: ‘Gooien met kortingen en slechte beloftes? Niks voor mij!’

Paul Poort (66) zou eigenlijk al met pensioen zijn. Liever blijft hij nog een jaartje extra werken bij Brugman. Simpelweg omdat hij blij wordt van zijn werk en graag onder de mensen is. De filiaalmanager in Breda vertelt graag over zijn passie voor de badkamer- en keukenbranche en zijn jaren bij Brugman.

Als Paul over keukens en badkamers begint te praten, ontstaat er een sprankeling in zijn ogen. Zijn passie voor zijn vak verbloemt hij niet graag. Paul: “Iemand blij maken met een nieuwe keuken vind ik het mooiste dat er is.” Daar wil hij meteen aan toevoegen dat hij niet meedoet met de gekte die de keukenwereld tegenwoordig kent. “Het imago van de keukenverkoop is de laatste jaren ontzettend verslechterd. Simpelweg omdat er gesmeten wordt met kortingen en slechte beloftes. Daar doe ik niet aan mee, daar doen we bij Brugman niet aan mee. Dat is ook niet hoe ik ben. Ik weet als geen ander hoe spannend het voor de klant is om een keuken te kopen. Je koopt geen pakje boter. Juist daarom is het belangrijk dat er een vertrouwensband is met de adviseur.”

Vertrouwensband

Paul probeert met elke klant in korte tijd een band op te bouwen. “Daar gaat het mis bij veel adviseurs. Ik ga niet meteen over op de afmeting van iemands keuken of badkamer. Liever wil ik eerst weten wie er tegenover me zit. Heeft diegene kinderen? Wat is zijn of haar hobby? Hoe woont iemand? Wat wij doen is mensenwerk, maar je moet er wel menselijk mee omgaan.” Die manier van werken past Paul ook toe bij zijn collega’s. “Ik wil altijd weten hoe het écht met iemand gaat. Als ik hoor dat het kind van een collega moet afzwemmen, stuur ik diegene naar huis. Dat zijn echt belangrijkere zaken dan werk.”

‘Wat wij doen is mensenwerk, maar je moet er wel menselijk mee omgaan’

Kwaliteit

Voor Paul staat Brugman voor kwaliteit: een mooi product verkopen, beloftes nakomen en nadien zo min mogelijk telefoontjes krijgen. “Een van de bijzondere momenten die ik hier beleefde was met een klant die een keuken kocht voor 102.000 euro. Zo’n dure aankoop maken we zelden mee. Het bijzondere vond ik nog niet eens zozeer de aankoop, maar wel dat we hem in één keer perfect hebben weten te zetten. Eigenlijk verkoop ik liever tien keukens van 10.000 euro dan één keuken van 110.000 euro. Immers: hoe groter de keuken, hoe groter de kans op fouten. Daarom ben ik extra trots op het feit dat we deze grote klus zo netjes hebben afgerond.”

Eigenlijk zou de Brabander al met pensioen zijn. Paul, lachend: “Dat wilde ik mijn vrouw nog even niet aandoen. Ik ben niet zo goed met hobby’s en vind mijn werk juist heel leuk. Daarom heb ik er een jaartje aan vastgeplakt. Ondertussen ga ik eens bedenken wat ik straks met mijn vrije tijd ga doen. Dat wordt ongetwijfeld óók leuk!”

Magazine aanvragen
Afspraak maken