Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Roy en Danielle kiezen de keuken als middelpunt van hun woning

‘We zijn altijd in de keuken: aan de bar of achter het fornuis’

Bijkletsen aan de bar onder het genot van een drankje, Roy en Danielle van Acquoy zijn er dol op! De keuken is voor het stel niet enkel de plek om lekker eten op tafel te toveren, maar tevens hun meest favoriete plek in huis. Ze brengen er veel tijd met elkaar door en dat maakt dat ze niet over één nacht ijs gaan voor de keuze van hun droomkeuken.

Roy (49), Danielle (51), hun twee kinderen (22 en 24) en hondje Fie krijgen medio 2020 de sleutel van hun nieuwe woning in Schijndel. Een echte opknapper. Ze besluiten het jaren ‘40 huis compleet te verbouwen, evenals de aanleunwoning naast het huis waar hun zoon komt te wonen. Omdat het feitelijk om twee huizen gaat, kiest het stel niet één maar twee Brugman-keukens uit.

Gecharmeerd 

Als kookliefhebbers weten Roy en Danielle in grote lijnen wat voor keuken ze graag willen. Op hun wensenlijst staat onder andere een bar, een sfeervolle kleur, een kookeiland en vertrouwde apparatuur van Siemens. Met hun wensenlijst bij de hand brengen ze een bezoek aan een Brugman-winkel. “Wat grappig is: als je kijkt naar ons moodboard hebben we nu een heel andere keuken. In de winkel waren we ineens heel erg gecharmeerd van een heel dun, zwevend aanrechtblad en lage plinten.” Ook het kookeiland in de winkel heeft het stel enorm verrast. “Dankzij goed advies in de winkel hebben we de juiste keuze gemaakt uit diverse greeplijsten, kleuren en materialen. Je kunt alles voelen en zien, dat maakt een enorm verschil.” 

'We hadden in eerste instantie voor een andere kleur gekozen, dus een extra bezoek aan de winkel was een goede zet.'
 

Ruimtelijk

Roy en Daniëlle willen niets liever dan de keuken als middelpunt van hun woning. “We hebben ervoor gekozen om de keuken zo groot mogelijk op te stellen, aangezien dit de plek is waar we de meeste tijd doorbrengen. Voor het eerst hebben we gekozen voor een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging. Hierdoor hangt de afzuigkap niet prominent in beeld aan het plafond, maar is deze mooi weggewerkt in de keuken. Dat geeft zo’n ruimtelijk gevoel, maar ook tijdens het koken is het erg fijn. Geuren blijven nauwelijks in de keuken hangen.” De kleur van de keuken en het aanrechtblad is dankzij een flitsbezoek aan de winkel aangepast op de kleur van de betonlook vloer. “We hadden in eerste instantie voor een andere kleur gekozen, dus een extra bezoek aan de winkel was een goede zet.” 

'Je betaalt er meer voor, maar dat is de kwaliteit absoluut waard.'

Kwaliteit-prijsverhouding

Voor de aanleunwoning denken Roy en Danielle aan een simpele doe-het-zelf-keuken. “Totdat we bij een bezoek aan de winkel geattendeerd werden op de basislijn van Brugman, we waren gelijk verkocht. Je betaalt er meer voor, maar dat is de kwaliteit absoluut waard.” Het stel kiest ervoor om de keuken zelf te plaatsen. “Dat is achteraf een ongelofelijk karwei geweest. We waren er anderhalve week zoet mee, maar hebben er natuurlijk veel van geleerd. Als Roy dit vergelijkt met de vakmannen van Brugman die de keuken in hun woning hebben geplaatst, beseft hij dat dit echt vakmanschap is. ‘s Ochtends om half 8 ging de bel en ‘s middags om 3 uur stond er een nieuwe keuken in ons huis. Zo snel, zo professioneel, alles ging precies volgens afspraak. We zijn absoluut blij met onze aankopen bij Brugman!”

Magazine aanvragen
Afspraak maken