Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Brugman deelt al 50 jaar kennis en ervaring in de wereld van keukens en badkamers

‘Wij weten goed wat we willen, maar we zijn geen keukenspecialist’

Na een flinke verbouwing van hun huis starten Geert en Loes van ‘t Slot als laatste project aan de transformatie van hun keuken. De indeling van de woonkamer gaat compleet op de schop om de keuken een prominentere rol in de ruimte te geven. Als de muur plaatsmaakt voor een grote bar, ontstaat er een ware leefkeuken. Vol trots geven ze een inkijkje. 

De keuken heeft een bijzonder verhaal: in het jaren ‘50 huis van Geert (47), Loes (46) en hun twee kinderen Fien (11) en Thom (8) is er door de jaren heen veel veranderd. Geert: “Sinds we in 2004 onze intrede deden in het huis in Nunspeet, hebben we het dusdanig opgeknapt dat ons budget op was toen we aan de keuken wilden starten. En dat terwijl we letterlijk een kartonnen aanrechtblad hadden. Zo ouderwets.” Een oplossing komt via een vriend die een nieuwe keuken aanschaft en zijn oude keuken aan het stel schenkt. “Een fijne tussenoplossing, maar op een gegeven moment wil je iets nieuws.”

De zoektocht

Loes blikt terug op hun zoektocht: “Een keuken uitzoeken doe je niet elk jaar. We wilden er echt de tijd voor nemen en op zoek gaan naar een stijl die bij ons past. Geert en ik hebben een uitgesproken smaak en liggen niet altijd op dezelfde lijn. Waar ik mijn voorkeur uitsprak voor een zwarte keuken, wordt hij blijer van een houtlook. We zijn samen op zoek gegaan naar de middenweg.” Veel inspiratie uit magazines verder, komt het stel via een vriend voor advies bij een winkel van Brugman terecht. Op zoek naar een witte keuken met een robuuste uitstraling stappen ze in Almere de showroom binnen... “Onze vriend is daar werkzaam, dus het voelde voor ons vertrouwd om de keuken bij hem te kopen.” 

‘Een keukenspecialist heeft zoveel meer kennis en ervaring’
 

Tips van een specialist

Op welke hoogte het aanrechtblad mag komen, welke verdeling qua keukenapparatuur de ruimte ten goede komt en welk lijnenspel van de kastjes bij de keuken past. Het is slechts een greep van de antwoorden die Geert en Loes vinden in de winkel van Brugman. Geert: “Dan pas merk je: wij weten goed wat we willen, maar we zijn geen keukenspecialist. Een keukenspecialist heeft zoveel meer kennis en ervaring. Zij kunnen je precies vertellen wat de indeling van een keuken met de lichtinval doet. Welke kast op welke plek het best tot z’n recht komt. Maar ook: welke symmetrie de keuken nog mooier laat uitkomen. Zo hadden we nooit nagedacht over een uitschuifbaar draaiplateau voor pannen. Vanwege de hogere prijs hebben we nog even getwijfeld, maar het is een investering écht waard.” 

‘Wow, papa, laat die hoge vlammen nog eens zien’

Culinair dineren

Op z’n tijd een culinair diner voor vrienden op tafel toveren, Geert en Loes zijn er dol op! “Wij vinden het heerlijk om te genieten van écht lekker eten. Omdat we alle ruimte goed kunnen gebruiken, hebben we op advies van Brugman gekozen voor een dieper aanrechtblad en een groot werkblad. Dit is gewoon heel functioneel.” Op de valreep kiest barbecueliefhebber Geert een foefje voor de keuken: “Ons gasfornuis heeft een speciale wokbrander. Heerlijk om vleesgerechten te bereiden. Het is gaaf om te zien hoe hoog de vlammen er soms vanaf spatten. Zelfs ons zoontje vindt het prachtig. ‘Wow, papa, laat die hoge vlammen nog eens zien!’ We kunnen niet anders zeggen dan dat we superblij zijn met onze nieuwe keuken.”

Magazine aanvragen
Afspraak maken