Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een tegelpatroon voor elke smaak en wens

Tegels tegen de muur voegen veel extra sfeer toe aan een badkamer of keuken. Bovendien kun je alle kanten op met muurtegels. Zo zijn ze verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, met verschillende afwerkingen en naar wens voorzien van bijzondere prints. Ook op het gebied van tegelpatronen zijn er ontzettend veel mogelijkheden, van vissengraatpatroon tot onregelmatige patronen waarbij jij geheel naar jouw wens de tegels tegen de muur plaatst. Op deze pagina lichten we een aantal opties voor je uit.

Metro patroon

Bij het metro patroon plaats je tegels recht onder en recht naast elkaar. Dit patroon is vrij eenvoudig te leggen, zeker wanneer je rechthoekige tegeltjes hebt. Met een metro patroon zit je altijd goed: het schittert in zijn eenvoud en is erg toegankelijk.

Half-half gelegd

Het meest voorkomende tegelpatroon is half-half. Hierbij worden de tegels in rijen naast elkaar geplaatst en wordt bij elke rij de tegel halverwege de tegel ernaast geplaatst. Dit zorgt voor een strakke en ordelijke aanblik. Dit patroon doorbreekt echter wel de rechtlijnigheid die je bij een metro patroon hebt. Wanneer je tegels half-half tegen de muur plaatst, voorzie jij jouw badkamer dan ook wat meer van een subtiel, speels detail.

Vissengraat patroon

Het vissengraat patroon plaats je zoals de naam zelf al zegt, als een vissengraat haaks op elkaar tegen de muur. Een iets lastiger klusje, maar met een vissengraat patroon voorzie jij jouw badkamer of keuken wel echt van karakter en levendigheid.

Hexagon patroon

De hexagon tegels winnen aan populariteit en dat is niet zonder reden. Wanneer je deze tegels tegen de wand plaatst, voorzie jij jouw keuken of badkamer direct van een zeer chique sfeer. De zeshoekige tegels sluiten perfect aan op elkaar en daardoor creëer je een bijzonder smaakvol geheel. De hexagon tegels zorgen voor een luxe uitstraling en zijn daarom ook zeer geschikt voor badkamers en keukens.

Combineren voor een prachtig resultaat

Met tegels kun je naar hartenlust combineren. Denk bijvoorbeeld aan grote tegels die naast kleine tegels worden geplaatst, voor een speels effect. Lange, brede tegels vergroten optisch gezien de ruimte en zijn eenvoudig schoon te maken. Kleine tegels zorgen voor extra veel sfeer. Daarom is een combinatie van groot en klein een stijlvolle oplossing. Ook effen tegels en tegels met een printje zijn een gouden combinatie. De effen tegels zorgen voor rust, waar de prints wederom sfeerverhogend zijn en de ruimte voorzien van extra details. Wat betreft patronen kan er eveneens gecombineerd worden: denk aan een van bovenstaande patronen met een wat meer uitgesproken karakter en het metro patroon. Zo creëer je rust in de keuken of badkamer maar tegelijkertijd een speels effect.

Bestel ons gratis magazine voor meer mogelijkheden en inspiratie

Lijkt het jou wel wat om de muur in jouw badkamer of keuken te voorzien van een bijzonder tegelpatroon? Bestel dan vooral ons gratis magazine, waarin tal van inspiratie staat. Hier vind je bovendien nog meer tegel mogelijkheden. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van jouw keuze? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Onze adviseurs weten wat er allemaal mogelijk is en wat de laatste trends zijn. Bovendien biedt ons tegelplein een perfecte en smaakvolle oplossing voor iedere wens.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken