Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

De tegeltrends van 2022

Steeds meer mensen durven gewaagde keuzes te maken als het gaat om tegels in de badkamer of keuken. Een hexagon, visgraat of mermaid-patroon komt steeds vaker terug in het moderne interieur. Gekke kleuren en bijzondere looks stijgen in populariteit. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende badkamertegels en keukentegels van Brugman. Lees snel verder en laat je inspireren.

Terrazzo / terrazzo look

Allereerst zien we de terrazzolook tegels steeds vaker terug in de badkamer of keuken. Deze tegels vallen op door het karakteristieke granito: kleine stukjes marmer die overblijven bij het productieproces van grotere marmer platen. Deze stukjes worden in cement gestort en geven de tegels hun unieke patroon. De terrazzo tegels worden gepolijst zodat ze extra lang mooi blijven en prachtig glanzen. De keramische terrazzo tegels geven jouw badkamer of keuken een warme uitstraling met een mediterrane touch.

Betonlook

De betonlook tegels worden steeds populairder en dat is niet zo gek: de betonlook tegels geven jouw ruimte een stoere en hippe uitstraling. Het betoneffect komt vooral goed tot zijn recht bij tegels van een groot formaat, zoals de 100x100 cm. Dankzij deze bijzondere betontegels oogt de badkamer of keuken rustig, ruimtelijk en robuust. De ruwe betontegels zijn ook zeer gebruiksvriendelijk, want ze zijn heel gemakkelijk schoon te maken.

Hout(look)

Een unieke, opkomende trend is de houtlook tegel. Ook in de badkamer. Hout is al lang niet alleen meer voor in de woonkamer of slaapkamer en eist tegenwoordig ook zijn plek op in de badkamer en keuken. Door gebruik te maken van houtlook tegels kun je de badkamer of keuken een warme, natuurlijke uitstraling geven. Deze houtlook tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden en zijn, in tegenstelling tot echt hout, geschikt voor warme en vochtige ruimtes.

Tegels met reliëf

Een andere opkomende trend die door zal zetten in 2022 is de tegel met reliëf. Deze tegels met reliëf verschijnen steeds vaker in de badkamer en keuken. Deze tegels hebben een bepaald ingebracht patroon, waardoor er een prachtig reliëf ontstaat. Door deze reliëf tegels toe te voegen aan de badkamer of keuken kun je diverse stijlen creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos: van organische vormen tot abstracte structuren en in elke gewenste grootte.

Natuur/organische look

Met een organische look in de badkamer of keuken haal je de natuur van buiten naar binnen. Veel mensen vinden een natuurlijke badkamerstijl rustgevend werken. Waan jezelf in een tropisch regenwoud met wat plantjes in combinatie met organische badkamertegels. Deze tegels hebben natuurlijke tinten en zijn daardoor heel fijn om te combineren met andere warme, natuurlijke elementen. Geniet van jouw eigen oase om heerlijk in te douchen en te baden. Of ga voor een natuurlijke uitstraling in de keuken en kook stijlvol in alle rust.

Combineer niet 1 of 2, maar 3 tegels

Waar je in verschillende oudere badkamers en keukens nog één soort tegel vindt, wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van allerlei diverse tegels. In deze trend kies je voor niet één, niet twee, maar drie verschillende badkamer- of keukentegels. De bijzondere combinatie van vloer- en wandtegels geven jouw badkamer of keuken een uniek aanzicht. De meeste mensen kiezen voor twee grotere tegels en wat kleiner tegeltjes voor de finishing touch.

Ton sur ton

De laatste tegeltrend van 2022 die benoemd móét worden zijn de Ton sur ton tegels. Hierbij kies je voor een basiskleur die je vervolgens toepast  door verschillende tinten ervan te gebruiken. In deze badkamer of keuken vind je geen contrastrijke elementen, maar voeren rust en balans de boventoon. Maak jouw keuken of badkamer helemaal af door accessoires met dezelfde kleurtint te gebruiken bij het stijlen van de ruimte.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer informatie over het creëren van jouw eigen badkamer of keuken? Kom dan langs in een van de winkels van Brugman. Maak een afspraak met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder en geven gratis en persoonlijk advies. Zo ben je verzekerd van een badkamer of keuken die compleet bij jou past, met de perfecte tegels voor jouw interieurstijl. Bestel ook ons magazine voor nog meer tegel voorbeelden en laat je inspireren.

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken