Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Waarom kiezen voor een kookeiland?

Een kookeiland is een populaire keuze in Nederlandse huishoudens. Maar is dit ook de gewenste opstelling voor jouw keuken? Niet in ieder huis is er genoeg ruimte om uitgebreid te genieten van een kookeiland. In deze blog delen we graag meer informatie over de keuze voor deze veelzijdige keukenopstelling. Want wat zijn nu de voor- en nadelen van een kookeiland? En waarom zou jij wel of niet voor een kookeiland gaan? Ontdek alle ins en outs van deze keukenopstelling bij Brugman.

Tip 1: let op de beschikbare ruimte

Met een kookeiland is het belangrijk dat je genoeg beweegruimte hebt in de keuken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare apparatuur of kastjes. Een kookeiland is immers zo populair omdat je met deze opstelling genoeg ruimte hebt om de heerlijkste maaltijden te bereiden. In een grote keuken komt deze opstelling perfect tot zijn recht. Mocht je een kookeiland in een kleine keuken wensen, dan moet je rekening houden met een minimale doorgang van één meter rond het kookeiland.

Weet je niet zeker of een kookeiland in jouw keuken past? Maak online een afspraak en onze adviseurs helpen je graag verder!

Tip 2: breng jouw wensen in kaart

Je hebt diverse mogelijkheden bij een keuken met kookeiland. Ben je voornamelijk op zoek naar gezelligheid? Kies dan voor een keuken met eiland en bar. Nodig vrienden uit voor een heerlijke borrel en geniet van de avond! Wil je liever een keuken waarbij de dagelijkse momenten met het gezin nog aangenamer worden? Kijk dan eens bij een keukeneiland met tafel. Deze opstelling heeft net iets meer ruimte dan een bar. Met zijn allen ontbijten, dineren of lekker kletsen, met deze opstelling is het mogelijk. Wanneer je nog wat extra opbergruimte kunt gebruiken is een kookeiland met kastenwand de perfecte keuze. Beschik je over een kleinere keuken? Kijk dan eens naar een schiereiland. Bij deze opstelling is er maar aan één zijde loopruimte, zodat je ook in een kleinere ruimte kunt genieten van een keukeneiland. 

Tip 3: let op water en elektra aansluitingen

Bij een kookeiland komen ook enkele praktische zaken ter sprake. Zo kan het mogelijk zijn dat gas- en waterleidingen verlegd moeten worden voor deze keukenopstelling. Dit is niet bij elke keuken even eenvoudig en daarnaast zorgt het ook voor een hoger prijskaartje. Ga voor jezelf na of dit de moeite waard is of dat je wellicht moet nadenken over een andere keukenopstelling.

Voor- en nadelen van een kookeiland

Om een weloverwogen beslissing te maken geven we je graag enkele voor- en nadelen mee van een kookeiland. Natuurlijk is deze opstelling enorm populair aangezien je geniet van een zee aan ruimte in de keuken. Dat betekent een open en ruimtelijke uitstraling en natuurlijk uitgebreid kokkerellen! Daarnaast staat een kookeiland bekend als echte leefkeuken, waarin je de gezelligste momenten beleefd. Ondanks deze voordelen neemt een kookeiland veel ruimte in beslag en zorgt het voor de nodige voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld aan aansluitingen voor water, afvoer en stroom. Hierdoor kan je of helemaal weg zijn van een keukeneiland, of je komt erachter dat deze opstelling niet bij jouw keuken past. 

Persoonlijk advies van Brugman

Wil je graag advies én een ontwerp op maat voor jouw kookeiland? Dan nodigen we je van harte uit om een afspraak te maken met één van onze gespecialiseerde adviseurs. Zo hebben we alle tijd voor je. Ben je op zoek naar een andere keukenopstelling? Neem vooral een kijkje bij onze uitgebreide keukencollectie en vind een keuken die volledig aansluit bij jouw wensen.

Magazine aanvragen
Afspraak maken