Stijlwijzer: in welke keuken voel jij je thuis?

Vaak denk je precies te weten hoe jouw keuken eruit moet komen te zien. Totdat je écht mag gaan kiezen. Want dat robuuste plaatje met hout en beton vond je altijd gaaf, maar nu is die pastel-keuken met marmeren blad ineens óók een kanshebber. Waar doe je goed aan? Welke keukenstijl past het beste bij jou en jouw interieur? We helpen je op weg met 4 woonsmaken en bijpassende keukenstijlen:

Jouw woonsmaak: landelijk

In jouw interieur zijn veel ‘echte’ materialen te vinden zoals hout, steen en aardewerk. Je houdt van natuurlijke kleuren: zand, grijs, taupe en olijfgroen. Jouw stijl is rustiek, puur en warm. Met een stoer randje.

Voor jouw keuken betekent dat: een robuust en dik werkblad van ongezoet natuursteen en houten (of houtlook) kastfrontjes. Uit één stuk, of met planken. En de noesten en nerven mogen gezien worden! De muren houd je het liefst sober. Met licht reliëf gestuukt (beton ciré is een waterdichte stuclaag en erg geschikt voor de keuken) in een rustieke grijstint. Ook je accessoires zijn het echte werk: houten pollepels en snijplanken, wit keramiek, aardewerk en ruw linnen.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Wel de uitstraling van beton maar liever niet het onderhoud? Dan kun je voor een kunststof lookalike gaan (voordeligste optie) of voor een blad van keramiek of het ijzersterke Dekton, waarmee je het materiaal perfect nabootst. 

Jouw woonsmaak: industrieel

Jij gaat voor grof, onbewerkt en ambachtelijk. Je houdt van donkere kleuren, zwart staal, leer en geleefd hout. Je inrichting is sober. Geen accessoires ‘voor de sier’, wél: functionele, vintage vondsten. Trek dit gevoel door naar de keuken, door ook hier groot te denken: niet te veel details, maar grove materialen en vormen. Een dik betonnen werkblad, keukenfrontjes van ruw naturel óf glad zwartgelakt hout en accenten van zwart staal. De muren werk je het liefst ruw af: met baksteen, grof stucwerk of beton. Een stoer, losstaand fornuis doet het goed in dit plaatje. En natuurlijk prijken boven het werkblad een paar vintage industriële lampen.

Jouw woonsmaak: basic

Jouw inrichting is modern, licht, minimalistisch en puur. Je houdt van (licht) hout, zwart- witte contrasten en zachte kleuren als grijs en nude. De Scandinavische woonstijl spreekt je aan. Maar het moet wel warm en sfeervol zijn.

Voor jouw keuken geldt: less is more. Het totaalplaatje moet rust uitstralen. En dus ga je voor een witte, grijze of houten basis, met een dun en strak werkblad van hout of marmer. Om het niet te ‘clean’ te maken kun je spelen met contrasten: een kleurtje op de muren of een hip tegelpatroon tegen de achterwand. Maak het af met subtiele accessoires en sfeervolle verlichting, zoals een hanglamp van bamboe.

Jouw woonsmaak: romantisch

Jouw interieur doet een tikkie Frans aan. Met zachte kleuren, natuurlijke materialen en weelderige prints. Het is warm, knus en aaibaar, met een duidelijke klassieke touch. Brocante en vintage items maken dit lieflijke plaatje af. 

In jouw keuken ga je het liefst voor witte of licht houten paneeldeuren, met een dun werkblad van natuursteen. Een oldskool spoelbak van keramiek mag eigenlijk niet ontbreken. Net als een klassieke, ronde kraan van messing of chroom. Op de muren doen handgebakken tegels in wit, oudroze of vergrijsd groen het goed. Je maakt het af met veel accessoires en details: houten snijplanken, brocante servies, kaarsen en een vaasje met bloemen.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken