Mix & match met tegels in de keuken

Tegels in de keuken brengen sfeer en gezelligheid in de ruimte. Daarnaast zijn tegels gemakkelijk schoon te maken. Ideaal dus als achterwand of volledige muur in de keuken. Tegenwoordig is mix & match met tegels in de keuken een ware trend. Je kunt hiermee allerlei kanten op; tegels in verschillende kleuren, designs en formaten. Benieuwd naar wat allemaal mogelijk is? Lees verder en laat je inspireren!

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels blijven ook dit jaar populair. Dit zijn keramische tegels met een print, wat lijkt op echte marmeren tegels. De marmerlook tegels beschikken over een rustige, luxe uitstraling die doet denken aan een chic restaurant. Deze tegels is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd een kleur tussen zit die in jouw keuken past. Je kunt zowel kiezen voor een witte tegels met donkere aders, zwarte tegels met lichte aders en allerlei kleuren daartussenin. Marmerlook tegels hebben een praktisch voordeel ten opzichte van echt marmer. Keramiek, waarvan marmerlook tegels gemaakt worden, is niet gevoelig voor krassen, vlekken of zuurhoudende middelen. Marmerlook tegels aan de wand is een bewezen trend die zeker nog jaren blijft.

Zellige tegels

Zellige tegels, ook wel Marokkaanse tegels genoemd, zijn geïnspireerd door Marokkaanse kunst. Zellige tegels in de keuken creëren een authentieke sfeer in elke ruimte. Deze kleurrijke vierkante tegels wint steeds meer aan populariteit en zijn nu ook te zien in onze vestigingen. De zellige tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Met verschillende tinten wit creëer je een chique, klassieke uitstraling. Wil je een warme natuursfeer in de keuken? Ga dan voor verschillende aardetinten. Een echte must-have op dit moment zijn pasteltinten. Daarnaast kun je ook diverse kleuren zellige tegels met elkaar mixen. We raden aan om dan één kleur de boventoon te laten voeren om het niet te druk te laten ogen.

Hexagon tegels

Met hexagon tegels maak jij jouw keuken in één klap uniek dankzij de aparte vormen. Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels, wat zorgt voor een speels effect. De tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, van licht tot donker. Met zwarte tegels creëer je een chique look en met witte hexagon tegels ontstaat er een rustige, frisse uitstraling. Houd je juist van felle kleuren? Dat is ook mogelijk! Ga bijvoorbeeld voor prachtig rode tegels, of wat dacht je van mintgroene hexagon tegels? Uiteraard kun je ook met hexagon tegels mixen & matchen. Maar doordat de vorm al veel aandacht trekt, is het beter om daar niet te veel in door te slaan om een rustige sfeer te behouden. Kies bijvoorbeeld voor een basiskleur met bijpassende tinten.

Metro tegels

Metro tegels hebben een neutrale, rechthoekige uitstraling waar je allerlei kanten mee op kunt! Vroeger werd er veelal voor veilig wit of grijs gekozen met voegen in dezelfde kleur, maar dit is het moment om te gaan voor bijzondere kleuren! Creëer met prachtige kleuren een bijzonder, opvallend effect en maak jouw keuken uniek. Daarnaast hoef je de metro tegels niet netjes naast elkaar te leggen, maar je kunt ook kiezen voor een uniek visgraatpatroon. Hiermee laat je de tegels in jouw keuken ook direct wat meer opvallen.

Terrazzo tegels

Terrazzo tegels hebben een kleurrijk en decoratief karakter. Hiermee haal je een echte mediterrane sfeer in huis. Met terrazzo tegels kun je eindeloos combineren dankzij de talloze kleurmogelijkheden. Over het algemeen hebben terrazzo tegels een vrij drukke print. Houd de rest van je keuken rustig om jouw terrazzo keukenwand extra te laten opvallen. Bovendien zijn terrazzo tegels niet alleen geschikt voor aan de wand, maar ook perfect als aanrechtblad. Wil je echt een unieke sfeer in jouw keuken? Ga dan voor een terrazzo wand én aanrechtblad, het resultaat zal je verbazen!

Bestel ons magazine voor meer inspiratie

Houd jij ook van mixen & matchen van tegels voor een uniek geheel? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Liever alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Maak van te voren een afspraak met onze keukenadviseur. Onze adviseur helpt jou met het maken van de juiste beslissing.

Magazine aanvragen
Afspraak maken