Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Een kokend water kraan: gemakkelijk en veilig

Een kokend water kraan is een item waar steeds vaker voor wordt gekozen in de keuken. Dit is niet zonder reden: kokend water kranen zijn efficiënt, bieden enorm veel gemak in de keuken en zijn ook nog eens hartstikke veilig. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in steeds meer kleuren en designs, waardoor er altijd een exemplaar bij zit wat feilloos bij jouw keukenstijl aansluit. Benieuwd naar de voordelen en verschillende uitvoeringen van de kokend water kraan? Lees dan vooral verder. 

Waarom een kokend water kraan?

Er zijn meerdere redenen om een kokend water kraan aan te schaffen. Om te beginnen zorgt het voor ontzettend veel gemak in de keuken. Wil je bijvoorbeeld snel een lekkere kop thee zetten of rijst koken? Dan heb je met een kokend water kraan direct kokend water bij de hand. Een kokend water kraan is ook een erg duurzame keuze. Waar je met een waterkoker vaak teveel water kookt zodat je genoeg hebt, tap je met deze kraan precies de hoeveelheid water waar jij behoefte aan hebt. Een goede manier om je keuken te verduurzamen dus.

Er zit nog een voordeel aan het feit dat je geen waterkoker meer nodig hebt, namelijk ruimtebesparing. Dankzij de kokend water kraan hoef je jouw waterkoker niet meer op het aanrecht te plaatsen, waardoor je ruimte overhoudt voor extra werkruimte of andere keukenapparatuur.

Heet water dat direct uit de kraan komt klinkt misschien gevaarlijk, zeker in een omgeving met jonge kinderen. Bij Brugman hebben we veiligheid hoog in het vaandel staan en dat geldt zeker ook voor de kokend water kranen die we in ons assortiment hebben. Deze zijn namelijk allemaal voorzien van kindveilige bediening, waardoor kinderen niet zomaar het kokende water aan kunnen zetten. Genoeg redenen dus om voor een kokend water kraan te gaan.

Diverse merken

We bieden diverse kokend water kranen aan van verschillende merken. Daardoor zit er altijd wel een exemplaar tussen dat aansluit op jouw behoeftes. Ons eigen huismerk, Aquahot, biedt een intuïtieve kokend water kraan waarmee je geniet van zowel koud, warm als kokend water. Deze variant beschikt over een hendel aan de rechterkant van de kraan, die je bedient net als elke andere mengkraan. Hier komt zowel koud als warm water uit. De linkerkant van de kraan geeft kokend water en is voorzien van een speciale vergrendeling, die de kraan extra veilig maakt.

Bij de Quooker kokend water kraan kies je uit twee varianten: een kokend water kraan met bijpassende mengkraan of de Quooker Fusion die slechts één hendel heeft om de kraan te bedienen. Bij het merk Franke kies je uit de 3-in-1 kokend water kraan, of de 6-in-1 kraan. Naast koud, warm en kokend water biedt deze ook gefilterd, sprankelend en gekoeld water. Grohe biedt eveneens een mooi en betrouwbaar systeem waardoor je direct kokend water uit de kraan laat lopen. Of kies je een van de 4 exclusieve Gessi kranen? Elke Gessi kraan heeft zijn eigen ontwerp.

Een kokend water kraan voor elke stijl

Het fijne aan al die verschillende merken kokend water kranen is dat ze allemaal een uniek design en verschillende uitvoeringen hebben. Daardoor vind jij altijd een kokend water kraan die helemaal aansluit bij jouw smaak en keukenstijl. Zo kies je bijvoorbeeld voor een kokend water kraan met een sierlijke, ronde uitloop voor in jouw landelijke keuken of juist een kraan met een hoekige vorm voor in jouw moderne of industriële keuken. Ook wat betreft kleur en afwerking zijn er tal van mogelijkheden. Trek de aandacht met een stoere, mat zwarte afwerking of ga voor glanzend chroom om jouw kraan subtiel te integreren in de keuken. 

Bestel ons gratis magazine

Ben jij benieuwd naar de verschillende uitvoeringen of werking van een kokend water kraan? Bestel dan ons gratis magazine. Hierin staat meer informatie en tal van voorbeelden van kokend water kranen. Liever een kokend water kraan in het echt ervaren? Kom dan langs bij een van onze winkels

Magazine aanvragen
Afspraak maken