Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

4 duurzaamheidstips waarmee je ook kunt besparen in je keuken

Duurzaamheid in de keuken, daar dragen we allemaal ons steentje aan bij. Meestal lukt afval scheiden of niet meer water verbruiken dan nodig is prima. Maar wat als je het nog groter aan wil pakken in 2020? We geven je graag 4 duurzaamheidstips, die naast goed voor onze omgeving ook nog eens leuk zijn voor je portemonnee. Win-win dus! 

Energie- & waterbesparend water verhitten 

Gebruik je meermaals per dag kokend water? Dan is een kokendwaterkraan wellicht een energiezuinigere optie dan een waterkoker. Zo kun je met een Quooker met COMBI- reservoir (voor instant kokend water én warm water) zelfs energie besparen. Doordat Quooker gebruik maakt van hoog-vacuümisolatie blijft het water in de boilers langer op temperatuur, zonder dat daarbij energie verloren gaat. Daarnaast kook je met een waterkoker vaak te veel water, waardoor je onbewust ook veel energie én water verspilt. Met een Quooker pak je meteen de juiste hoeveelheid en hoef je de kraan niet te laten lopen totdat je warm water krijgt. 

Minder plastic in de keuken 

Wil je in 2020 minder plastic in huis halen? Goed idee! Veel kraanfabrikanten hebben innovatieve ontwikkelingen die je daarbij kunnen helpen. Zo is het mogelijk om gefilterd en gekoeld kraanwater te tappen uit je eigen keukenkraan. Sommige kranen hebben daar bovenop ook een bruisend water functie. Dat betekent geen gesjouw meer met plastic flessen mineraalwater uit de supermarkt, maar koud gefilterd of bruisend kraanwater in een handomdraai.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Duurzaam koken met een stoomoven 

Kookplaten, ovens, koelkasten en waterkokers zijn qua energie de grootverbruikers in de keuken. Het stroomverbruik van een stoomoven daarentegen, en dan met name een stoomoven met hoge druk, valt juist weer heel erg mee. Zeker als je het vergelijkt met traditionele ovens of kookplaten, komt de stoomoven goed uit de verf. Dit komt vooral omdat de gerechten in een stoomoven op lagere temperatuur worden bereid, waardoor er minder energie nodig is. Maar dat is niet het enige voordeel van een stoomoven! Met stoom koken is namelijk ook lekker voor jezelf: alle vitamines, mineralen en goede voedingsstoffen worden behouden. Enne... niet onbelangrijk: ook de smaak van je creaties komt beter tot zijn recht. 

Dubbelcheck het energielabel van je koelkast 

Energielabels zijn een handige graadmeter van je (toekomstige) energiekosten. Alleen kan het lezen van dergelijke labels nog knap lastig zijn, omdat de criteria voor elk apparaat weer anders zijn. Zeker bij aankoop van een nieuwe koelkast kan je het best goed opletten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn er namelijk maar drie energielabels voor

koelkasten: A+, A++ en A+++. Daardoor klínkt label A+ wellicht heel zuinig, maar in werkelijkheid zijn je stroomkosten op jaarbasis anderhalf tot twee keer duurder dan een koelkast met energielabel A+++. Kortom: spiek bij aankoop van een koelkast goed op het label, daar vind je namelijk ook het kWh per jaar op terug, waardoor je het stroomverbruik op voorhand goed in kaart kunt brengen. 

Wil je graag meer weten over duurzaam koken? Lees ons artikel over inductie koken.

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken