Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer nu van stapelkorting tijdens Brugmania!

Jaartje ouder? Zo maak je de keuken veilig én comfortabel

Lekker lang in je eigen huis blijven wonen. Dat willen we eigenlijk allemaal. Gelukkig zijn er allerlei slimmigheden waarmee je je woning veiliger én comfortabeler kunt maken. Zodat het er, ook op latere leeftijd, goed toeven is. Vaak denk je hierbij in eerste instantie aan de badkamer. Maar óók in de keuken zit een ongeluk in een klein hoekje. De ‘futureproof’ ingrepen die je hier (alvast) kunt doen:

Pas je kastruimte aan

Diep bukken, ver reiken of op een keukentrap moeten staan om ergens bij te kunnen: niet lekker voor je rug en gewrichten. En nog gevaarlijk ook. Verplaats of vervang je kastjes, zodat je er beter bij kunt. Hang de bovenkasten bijvoorbeeld nét wat lager. Of, beter nog, haal ze weg en kies voor meer onderkasten, met lades. In lastige hoekkasten kun je een ‘carrousel’ plaatsen, met plateaus die je gemakkelijk naar voren draait. Ook een apothekerskast is een slimme. Zorg er dan wél voor dat je de spullen die je het meest gebruikt op een fijne hoogte zet.

Werk op de juiste hoogte

Om dezelfde redenen doe je er goed aan je keukenapparaten op de juiste hoogte te laten plaatsen. Je oven en/of magnetron bijvoorbeeld, of de koelkast. Maar óók de vaatwasser kan wat hoger worden geïnstalleerd, zodat je niet of nauwelijks hoeft te bukken bij het in- en uitruimen. Handige uitvinding: de vaatwasser-lift. Hiermee wordt de onderste vullade met slechts één simpele handeling verhoogd tot dezelfde hoogte als de bovenste. Hoef je niet steeds te bukken! Een aanrechtblad dat je in hoogte kunt verstellen biedt uitkomst bij rugklachten, verminderde mobiliteit óf als er mensen in de keuken werken met een verschillende lengte.

Meer badkamer inspiratie opdoen?

  • 56 pagina's vol met design-inspiratie
  • Binnen 3 dagen in je brievenbus

Installeer een veilige kookplaat

Een inductie-kookplaat is de veiligste en meest gebruiksvriendelijke keuze. De plaat warmt snel op én koelt snel af. En omdat niet de kookplaat maar de pan wordt opgewarmd, gebeurt er niets als er geen pannen op de plaat staan. Je kunt je dus niet zomaar verbranden. Ook fijn: per ongeluk het gas aan laten staan gebeurt je niet meer. Op de meeste inductiekookplaten zitten ook nog eens allerlei extra veiligheidsfuncties, zoals een kinderslot en timer voor het automatisch uitschakelen van de plaat. 

Zorg voor goed licht

Wist je dat een tachtigjarige om goed te kunnen zien ongeveer 3 keer zoveel licht nodig heeft dan een jongvolwassene? Zeker in de keuken, waar je vaak met scherpe materialen en flinke hitte werkt, is het dan ook belangrijk om goede verlichting te hebben. Leg daarom extra lichtpunten aan of zorg voor fellere spots. Dit voorkomt kleine ongelukjes en onhandigheden. Door met een dimmer te werken houd je de ruimte voldoende sfeervol, als je er niet in aan het werk bent. 

Kies een praktische keukenkraan 

Misschien niet één waar je direct aan denkt: de keukenkraan. Bij sommige kranen moet je veel kracht zetten. Met strammer wordende handen en vingers kan dat best pijnlijk zijn. Vervang je kraan daarom voor een mengkraan met één greep. Deze heeft maar één hendel, die je gemakkelijk bedient. En je kunt er heel gemakkelijk de temperatuur van het water mee regelen.
 

Tilburg

Antoon Boeren

Ook toe aan een Brugman?

Kom langs in de winkel of plan een thuisafspraak

Je ontvangt nu behalve 20% korting op elke keuken en 10% korting op elke badkamer ook nog een gratis Aquahot kraan en/of een gratis spiegel met LED. We nemen graag de tijd voor jou en jouw droomkeuken of -badkamer.

  • Bekijk actie
Magazine aanvragen
Afspraak maken