Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Jouw nieuwe keuken binnen 6 weken, en jouw nieuwe badkamer binnen 8 weken opgeleverd!

Hoe kies je nu een keuken? Hoff van Saar deelt haar tips.

Via deze blog deelt Hoff van Saar, die zelf een prachtige saliegroene Brugman keuken heeft, haar ervaringen en tips. Sarina deelt op haar Instagram pagina Hoff van Saar haar passie voor interieur, lifestyle en momlife. Wij hebben Hoff van Saar gevraagd om een leuke blogreeks te schrijven waarin ze tips en advies geeft over o.a. kleur in de keuken, verlichting en styling! In deze blog deelt Hoff van Saar haar tips over het kiezen van een nieuwe keuken, want hoe pak je dit nou het beste aan?

Je gaat een nieuwe keuken uitzoeken, misschien voor in een hele nieuwe woning of misschien ga je jouw bestaande keuken vervangen. Super leuk en spannend, maar jeetje wat een keuzes! Knap lastig ook eigenlijk wel…

Stap 1: Maak een moodboard

Wat ik zelf enorm fijn vind werken, is een moodboard maken. Met een moodboard bepaal je de sfeer, zie je heel snel welke materialen jouw voorkeur hebben en het is een enorme houvast als je eenmaal echt een keuken gaat uitzoeken.

Een moodboard is een verzameling van plaatjes die samen een goed beeld geven van jouw wensen. Denk hierbij aan kleuren, materialen, vormen en de sfeer.

Stel, je wilt graag een strakke witte keuken maar je vindt het moeilijk om deze gezellig en warm aan te kleden, dan kan een moodboard ook uitkomst bieden. Kijk dan vooral naar kleuren en sfeerplaatjes waar jij blij van wordt.

Heb je lekker gepuzzeld en denk je dat het moodboard af is? Top! Dan ben je alweer een stap verder en kun je een wensenlijst gaan maken.

Stap 2: Maak een wensenlijst

Wat is voor jou belangrijk in de keuken? Kook je graag uitgebreid, dan wil je veel pannen tegelijk gebruiken, voldoende aanrecht ruimte en misschien wel twee ovens. Heb je buiten de keuken nog andere opbergmogelijkheden of moet je echt ieder bakblik en schoteltje in de keuken kwijt? Dat is iets om rekening mee te houden in het aantal kasten of lades.

En tot slot heb je te maken met de beschikbare ruimte! Om onze eigen keuken als voorbeeld te nemen, die is niet zo groot. Onze keuken is circa 3 meter lang en 2.20 breed. Van origine een echt jaren ‘30 pijpenlaatje. Wij hebben er voor gekozen om de lange muur tussen de keuken en de eetkamer open te breken. Hierdoor hebben we de korte wand tussen de keuken en de hal dichtgemaakt. Dit gaf ruimte voor meer kasten. Tegen de korte wand hebben we drie hoge kasten, de koel/vries combinatie, een smalle apothekerskast - een topper onder de opbergers - en een kast met een oven en een combi oven boven elkaar. Tegen de lange wand zit het werkblad met de spoelbak en de gaskookplaat.

Is onze keuken helemaal perfect?

Nou heel eerlijk…. Het enige waar ik spijt van heb is dat we de hoge kasten niet tot aan het plafond hebben doorgetrokken. Momenteel zie je dat juist veel, maar een paar jaar geleden nog niet. Ik weet nog dat we het erover hadden, maar de adviseur zei: “Dat maakt het zo dicht, het is juist luchtig en ruimtelijk als je daar ruimte overhoudt.” Helemaal waar, maar met nu een gezin van vier was die extra opbergruimte toch wel fijn geweest. Houd er dus rekening mee, dat je gezinssituatie en je wensen in de loop der jaren kunnen veranderen. Mijn tip is dan ook: Laat je goed adviseren en denk goed na over al je wensen en toekomstplannen.

Kies de juiste keuken indeling

Wat wel heel leuk is om te doen, is out of the box kijken naar verschillende indelingsmogelijkheden. Vaak is er wel een voor de hand liggende keukenopstelling die logischerwijs in jouw ruimte past. Maar gooi het eens om, bedenk het eens tegen de andere muur. Stel je voor hoe het eruit zou zien als je gaat voor twee lange aanrechten tegenover elkaar. Of een groot eiland waar je alles op en aan hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos en als je het lastig vindt om verschillende opstellingen te visualiseren, teken het dan uit of laat je helpen door een adviseur in de winkel. Houd altijd je moodboard en wensenlijst bij de hand, dan kan het niet mis gaan! Veel plezier bij de zoektocht naar jouw keuken!

Maak een afspraak bij Brugman

Wil je zelf je ideale keuken samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je de verschillende mogelijkheden zien. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben.

Magazine aanvragen
Afspraak maken