Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

Profiteer t/m zondag van stapelkorting tijdens Brugmania!

De mooiste toepassingen van hout in de keuken

Gepubliceerd op 1-01-1970

Houten keukens zijn sfeervol, gezellig en stijlvol, vanwege het natuurlijke materiaal. Je voelt je hierdoor meteen thuis in een houten keuken. Maar niet iedereen wil een keuken die helemaal van hout is en dit is ook niet nodig om een warme sfeer te creëren. Met een aantal houten elementen in je keuken, kun je namelijk hetzelfde effect creëren. Ben je benieuwd hoe? Wij hebben verschillende toepassingen van hout in de keuken op een rij gezet. Voor ieder wat wils!

1. Houten keukendeuren

Wanneer je kiest voor houten keukendeuren, ben je verzekerd van een warme sfeer. Je voelt meteen de warme ambiance als je de keuken binnenkomt. Uit de talloze houtsoorten vind je bovendien ongetwijfeld het hout dat perfect bij de rest van je interieur past. Of dit nu een echte houtkleur is of een wat neutralere houtkleur, je kunt alle kanten op. Heb je ook al een houten vloer, dan kun je wellicht beter voor één van de andere opties kiezen. 

2. Houten keukenblad

Een houten keukenblad past bij iedere keukenstijl en is dankzij de natuurlijke uitstraling gemakkelijk met andere kleuren en materialen te combineren. Wil je echt iets unieks? Kies dan voor een deel van het blad in hout. Zo kun je bijvoorbeeld een strak keukenblad van composiet combineren met een houten keukenblad. Zo geef je een keuken met een modern karakter een landelijk effect.

3. Houten vloer 

Een houten keukenvloer brengt altijd iets nostalgisch met zich mee. Dit is dus ook een goede optie om je keuken een landelijke sfeer te geven. Ook hier stapelen de mogelijkheden zich op. Licht of donker, smal of breed, recht of in een visgraatpatroon; de opties lijken eindeloos. Kijk ook goed naar de welk materiaal praktisch is in jouw keuken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor tegels met een houtlook. Elke manier van leggen heeft zijn eigen optische effect. Wanneer je bijvoorbeeld een grote keuken hebt, kun je het beste kiezen voor brede planken. Smalle planken komen daarentegen het beste tot hun recht in kleinere ruimtes.   

4. Accessoires in hout

Wil je je keuken tijdloos houden maar toch een warme sfeer creëren? Dan is een optie om te kiezen voor houten keukenaccessoires. Deze houten keukenelementen kunnen een groot effect teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan houten wandplanken, een set van houten snijplanken op je aanrecht of een houten (wand)rek. Daarnaast kun je ook kiezen voor accessoires in natuurlijke tinten of mooie (hang)planten om nog meer sfeer aan je houten keuken te geven.  

Op zoek naar meer inspiratie?

Wil je meer weten over houten keukens? Vraag dan ons gratis magazine aan en laat je inspireren door alle keukenvoorbeelden en tips. 

Bekijk ook onze andere blogberichten

Magazine aanvragen
Afspraak maken